Капелюх – головний аксесуар осені: головні тренди

03.08.2020

Модне чотиритижневе турне осінь / зима 2020/2021 ще не стартувало, але фешн forecasters приступили до аналізу модних тенденцій міжсезоння цього року.

Ставки в прийдешній колекції зроблені на лаконічний крій і зрозумілі прості кольори. Що ж стосується модних доповнень, то за фактом осінньо-зимові аксесуари 2020/2021 – повторення торішніх трендів з поправкою на унісекс. Реінкарнація чоловічих моделей в жіночий гардероб торкнулася не тільки верхнього одягу. Головні убори – не виняток і, ось, що з цього приводу кажуть прогнози:

Біні

В’язані моделі шапок унісекс – біні – не нові. Фактично, цей теплий аксесуар наповнює осінній гардероб на протязі не одного десятка років. Нова ідея – біні на підкладці – це і тепло, і гігієнічно. Тепер дизайн шапок робить акцент на фактурності в’язки і, звичайно, використанні логотипів фірми в якості прикраси на лацкані (Elmer, adidas Originals, Paul Smith)

Капелюх – Федора

Крислатий капелюх з мотивів гардероба героїні п’єси «Федора» не упускає свій шанс. Тепер це не просто чоловіча модель з м’якого фетру, а вдалий тандем творчості і основного призначення – стилісти пропонують Федору носити поверх шовкової косинки. (United Colors of Benetton, Armani Exchange).

Не менший успіх fashion critics пророкують, здавалося б, не поєднувані компоненти – вовняним шалям з натягнутими поверх широкополими капелюхами. Хто знає, можливо, це буде вдалим порятунком від низьких температур …

У дусі рибалки

Головні убори, запозичені з рибальської спецівки – тренд, запропонований ще в літній дебютній колекції Олівейра Баптистом (для Kenzo). Ніхто не сумнівається в практичності такого аксесуара.


Однак Nehera запропонував варіант рибальської шапки з гіпертрофованими полями, які закривають півобличчя.

Панами

І, так, споконвічно літній варіант головного аксесуара – панама, – восени 2020 стане не менш актуальною. Якщо пальто зі штучного хутра мали місце бути в осінньо-зимовому гардеробі минулого року, то прогнози в бік хутряних панам теж мають позитивну динаміку.

Кольорові футуристичні відтінки вітаються нарівні з монохромною палітрою хутра.

Берет

Культурна апропріація споконвічно «французького» атрибута – берет, тепер не здається злодійством. Як показали багаторазові появи головного убору «з Парижа» в осінньо-зимових луках минулих років, – берет має місце бути в теплих колекціях і чоловічого, і жіночого одягу.

Наприклад, Maison Margiela запропонував берет в чоловічому образі зі шкіри, а стритстайл – показ у Франції цього літа образи з фетровими і в’язаними беретами чорного кольору.

Вельветові лаконічні моделі берета зі стійкою в дусі 80-х також потрапили на подіумні доріжки в колекції 2020 року, але, мабуть, найпопулярнішим був і залишається маленький берет з плюшу з «хвостиком».

, , , переглядів: 1 623

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *