Пропонується взяти пекан, та цілком можуть підійти волоські з подовженим ядром. Шоколад краще брати темний, з молочним буде надто солодко.
Ці дуже симпатичні “черепашки” з серії легких та смачних десертів.Цей рецепт знайшли на сайті Мashed.com. Автори десерту пропонують взяти пекан, який дуже схожий за структурою на волоський горіх.
Важливо, щоб форма ядер була подовженою.
Десерт карамельні черепахи
Інгредієнти:
- 1 склянка цукру;
- 50 мл густих вершків;
- 6 ст. л. вершкового масла;
- 150 г шоколаду;
- пекан або волоські горіхи.
Як приготувати:
- Нагріти цукор у каструлі на середньому вогні, доки він не розтане. Щойно він розтане, зняти з вогню та додати вершкове масло. Добре перемішати.
- Додати густі вершки та добре перемішати. Дати трохи охолонути.
- Застелити фольгою деко. Помістити горіхи у вигляді літери “х”.
- На кожну черепашку покласти по чайній ложці карамелі.
- Розтопити шоколад на водяній бані та викласти шоколад зверху карамелі.
- Відправити у холодильник на 30 хвилин.
Тут дивіться докладніше, як зробити цей чудовий десерт.
Джерело: https://food.segodnya.ua/