Картопляні пиріжки – це універсальна страва. Її можна робити з будь-якими начинками, які загортають в кульки з картопляного пюре. Пиріжки можуть служити як гарніром, так і основною стравою.
Інгрідієнти:
Картоплю і моркву очистити, порізати і зварити до готовності. Злити воду і приготувати пюре, додати вершкове масло і 1 яйце.
Ріпчасту цибулю очистити і подрібнити. Зелену цибулю вимити, обсушити і дрібно нарізати. Шпроти без масла викласти в миску, розім’яти виделкою. Додати ріпчасту і зелену цибулю, кріп, петрушку і перемішати.
З картопляного пюре скачати невеличкі кульки діаметром 4,5 см. Зробити в центрі кожного заглиблення, покласти по 1 ч. л. начинки, зімкнути краї.
Обваляти кожну кульку в борошні (в борошно можна додати спеції для картоплі)
Обсмажити биточки в розігрітій олії до рум’яної скоринки.