Кавовий зефір – рецепт такого десерту оцінять любителі кави

Збір коштів на потреби армії України
16.02.2022

Кавовий зефір – рецепт такого десерту оцінять любителі кави

Якщо ви любитель кави, цей рецепт кавового зефіру точно вам сподобається. Ніжного кремового кольору, повітряний, з приємним ароматом і смаком кави – ну як може не сподобається такий чудовий десерт?

Основа цього десерту – пюре з яблук, а для кавового аромату ми просто додамо кави. Не бійтеся готувати домашній зефір – рецепт приготування зовсім нескладний, проте з натуральних продуктів, дуже смачний і ароматний. На жаль, кавовий аромат не стійкий і вже наступного дня він не сильно виражений. Але зефір від цього не змінив свого смаку.

Нам потрібно:

  • 125 г яблучного пюре
  • 125 г цукру
  • 1 яєчний білок

Сироп:

  • 5 г агар-агару
  • 75 мл завареної кави (або розчинної)
  • 210 г. цукру

Для обвалювання зефіру:

  • цукрова пудра
  • какао-порошок

Як приготувати смачний кавовий зефір у домашніх умовах

1. Заварити мелену каву, процідити або розвести в окропі розчинну каву. Повністю остудити! Відміряти у каструльку 75 мл. кави, додати агар-агар і відставити, нехай набухає.

Порада Кількість кави додавайте до смаку. Я додала 1 столову ложку розчинної кави на 75 мл. води.

2. Запекти яблука будь-яким зручним для вас способом: в мікрохвильовій печі, в духовці, в мультиварці. Печені яблука пюрувати блендером або перетерти через сито. Якщо пюре вийшло рідке (а найчастіше так і буває), то доваріть його до густого стану. Від готової яблучної маси відібрати 125 г, додати 125 г цукру і розмішати до повного його розчинення. Остудити яблучне пюре.

3. Перекласти яблучне пюре в міксер і збити. Додати яєчний білок та збивати на середній швидкості до освітлення маси. Потім переключити на максимальну швидкість і збивати.

4. Каву з агар-агаром довести до кипіння і, тільки після цього (!), всипати цукор (210 г).

Будьте уважні! При закипанні агар-агар сильно піниться.

Варити кавовий сироп до тих пір, поки за ложкою не тягнеться тонка нитка приблизно 5 хвилин. 

5. Не припиняючи збивати яблучну масу, влити в неї тонким струмком гарячий кавовий сироп. Збивати, поки маса не загусне.

6. Зефірну масу перекласти в кулінарний мішок із насадкою зірка. Якщо немає насадки, можна і без неї або навіть просто ложкою.

7. Швидко відсадити половинки зефіру на силіконовий килимок чи пергамент. Працювати треба швидко, тому що маса остигаючи, відразу густіє. Залишити зефір підсихати, рекомендують на добу, але можна залишати і на ніч.

8. Готові половинки зефіру з’єднати попарно і обваляти в суміші цукрової пудри та какао-порошку, пудрі.

9. Зберігати зефір у контейнері з герметичною кришкою. Смачного!

, , , переглядів: 2 753

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *