Без кавуна важко уявити літо. Але буває, що банальний шматок цієї смачної ягоди не особливо приваблює.
В токаму випадку кавун можна випити.Адже у цій величезній смугастій ягоді стільки води.
Тримайте кілька прекрасних ідей літніх напоїв з кавуна.
Освіжаюча кавунова вода
Це відмінний напій для жарких днів. Освіжає не гірше, ніж вода Сассі.
Вам потрібні:
- половинка невеликого кавуна
- 4 склянки води
- свіжа м’ята
- 1 ст. л. лимонного соку або соку лайма
- 3 ст. л. цукру.
Що робити:
- Очищений кавун наріжте кубиками довільної форми, подрібніть у блендері, процідіть пюре через сито у більшу миску.
- При бажанні, якщо не солодко, додайте цукор, туди ж – листя м’яти. Все перемішайте, влийте сік лимона та воду.
- Перед подачею охолодіть.
Важливо. Щоб позбутися від більшої частини нітратів, що містяться у кавуні, досить зрізати прилеглий до кірки шар м’якоті – пару сантиметрів, не більше.
Зелений чай з кавуном
А це кавунова варіація «на тему». Той, хто любить чаювати, неодмінно оцінить. Зокрема, рекомендуємо її тим, хто любить і зелений чай, і кавун. Вони один одного відмінно доповнюють, тамуючи спрагу.
Вам потрібні:
- холодний зелений чай
- четвертинка кавуна
- м’ята або лайм (для прикраси).
Що робити:
- Очищений і нарізаний на шматочки кавун за допомогою блендера подрібніть. Як і в попередньому рецепті, процідіть пюре через сито.
- М’якоть вже не потрібна (не викидайте, з неї, як варіант, можна зробити пастилу). А в отриманий сік влийте холодний зелений чай.
- Прикрасьте при подачі гілочкою м’яти або часточкою лайму.
Кавуновий лимонад з динним пюре і пряним базиліком
Відмінно освіжає, як і цитрусовий лимонад.
Вам потрібні:
- четвертинка кавуна середнього розміру
- четвертинка невеликої дині
- 5 ст. л. кавунового сиропу
- 3 склянки газованої мінеральної води
- сік половинки лимона
- зелений базилік
- лід
Що робити:
- Виріжте м’якоть з кавуна і дині, позбудьтеся від кісточок.
- М’якоть розімніть або подрібніть за допомогою блендера. Кавун потрібно протерти через сито. Потрібен тільки його сік. Якщо цього не зробити, лимонад буде густим.
- Листя базиліка порвіть на шматочки та відправте разом з м’якоттю дині та соком кавуна в графин.
- Додайте газовану воду, кавуновий сироп, лимонний сік і лід. Все перемішайте.
Якщо є складність з кавуновим сиропом, просто замініть його звичайним цукром. Але якщо ви на дієті, краще взагалі виключіть підсолоджувачі. Це зайві калорії.
Кавуновий мохіто
Кавуновий пунш
Вам потрібні:
- 1 невеликий кавун
- 1 ківі
- 100 грамів полуниці
- 1 стакан содової
- 1 лимон
- лід.
Що робити:
- Акуратно вийміть ложкою кавунову м’якоть і приберіть з неї насіння.
- Використовуючи блендер, збийте кавун з ківі та полуницею.
- Отримане фруктове пюре з’єднайте з лимонною газованою водою. Охолодіть пунш у холодильнику і подавайте з льодом.
Легкий молочно-кавуновий шейк
Найлегший коктейль приємного рожевого кольору. Для дівчаток – саме те.
Вам потрібні:
- 3 чашки шматків замороженого кавуна
- 1 стакан молока
- 1 ст. л. цукру
- лід.
Що робити:
- Всі інгредієнти змішайте у блендері – власне, все.
Якщо хочеться повноцінно перекусити, до цього шейку можна подати французькі тости з кавуном і динею. Просто викладіть на теплі тости невеликі кульки кавуна та дині, вирізані спеціальним ножем-виїмкою.
Добре сюди піде і кавуново-м’ятний сорбет.
Кавуновий коктейль
Використовувати кавун в якості графина – приголомшлива ідея для вечірки. Вам знадобляться:
– прості інструменти, гострий ніж і маркер;
– і це фотоінструкція.
Нічого складного, правда?
Важливо. Під таким милим бочонком з коктейлем тримайте лід. Так його вміст весь час буде прохолодним.
Ну що ж, пора бігти за кавуном. Беріть відразу кілька! А ми – вже на доріжку – підкажемо, як вибрати смачні екземпляри.
Як вибрати смачний кавун