Кекс з авокадо, бананом та горіхами – простий рецепт ароматної випічки

Збір коштів на потреби армії України
02.06.2022

Кекс з авокадо, бананом та горіхами – простий рецепт ароматної випічки

Смак авокадо, як запевняє авторка кексу, не відчувається зовсім. Швидше, він надає випічці легкості та ніжності. Ідеально, якщо будуть фісташки, але можна використовувати інші горіхи.

Ми звикли, що авокадо – це насамперед тости та салати. Але цей корисний овоч чудово поводиться в сирниках і, як з’ясувалося, у випічці.

Для цього кексу авокадо потрібно трохи більше ста грамів, він розминається разом з бананом у кашку, через що практично не відчувається.

При цьому випічка має присмак банана та горіхів. У цьому випадку – фісташок.

Фублогерка narisovano запевняє, що смак овоча не відчуватиметься, а от свою роботу – зробити випічку ніжною та соковитою – він виконає на всі сто.

Кекс з авокадо, бананом та горіхами

Інгредієнти:

  • 2 яйця С1;
  • половина середнього авокадо;
  • невеликий банан;
  • 100 г цукру;
  • 190 г борошна;
  • 1,5 ч. л. розпушувача;
  • 70 г м’якого вершкового масла;
  • 100 г фісташок.

Як приготувати:

  1. Масло розтерти, збити з цукром. Додати по одному яйця, добре розтираючи.
  2. Авокадо розім’яти з бананом у кашку та додати до яєць. Перемішати.
  3. Фісташки очистити, крупно нарізати та всипати до тіста. Замість фісташок можна використовувати волоські горіхи, фундук або мигдаль. Перемішати.
  4. Борошно змішати з розпушувачем. Всипати у тісто, перемішати.
  5. Форму змастити маслом, викласти тісто, розрівняти. Випікати за 180 градусів близько 40 хвилин. Орієнтуйтесь на суху шпажку.

Джерело: https://food.segodnya.ua/

переглядів: 839

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *