Кокосове, вівсяне, мигдальне — рецепти приготування корисного рослинного молока

06.07.2021

Кокосове, вівсяне, мигдальне — рецепти приготування корисного рослинного молока

Рослинне молоко, наприклад кокосове, вівсяне або мигдальне можна приготувати в домашніх умовах

 

Рослинне молоко знаходить все більшу популярність в порівнянні з продуктом тваринного походження. Цей напій не тільки для веганів і тих, хто не переносить лактозу, але для всіх, хто прагне вести здоровий спосіб життя. І хоча рослинне молоко і близько не схоже на коров’ячим, воно також здатне урізноманітнити раціон, подарувати насолоду ніжним молочно-рослинним смаком і збагатити організм корисними вітамінами і мінералами.

На відміну від звичайного молока, яке можна отримати від корови або купити в магазині, рослинне ти можеш зробити сама. Ось три домашніх рецепта рослинного молока: вівсяне, кокосова і мигдальне.

 

Вівсяне молоко: рецепт

Вівсяне молоко

Вівсяне молоко: рецепт приготування © depositphotos

Інгредієнти:

  • Вівсянка типу Геркулес — 150 г
  • Вода —1 л.

Спосіб приготування

  1. Залий пластівці холодною кип’яченою водою, перемішай і залиш при кімнатній температурі на годину, а краще на 8-12 годин або на ніч, щоб вівсянка добре розбухла.
  2. Набряклі пластівці з водою перемоли протягом 2-3 хвилин в блендері (можна використовувати як стаціонарний, так і погружний) до однорідної густуватої рідини. Готове молоко вийде білого кольору з кремовим відтінком.
  3. При бажанні можеш додати дрібку солі, цукру або чайну ложку рафінованої олії. Також можеш з молоком перемолоти м’якоть фініків або інших сухофруктів.
  4. Проціди молоко від залишків неперемолотоъ вівсянки через марлю або сито. Макуху можна також вживати в їжу, змішавши з фруктами. Або приготувати з неї млинці.
  5. Зберігати вівсяне молоко можна в холодильнику протягом 7 днів.

Кокосове молоко: як приготувати вдома

Кокосове молоко

Кокосове молоко: як приготувати вдома © depositphotos

Інгредієнти:

  • Кокос — 1 шт.
  • Вода — 400 мл.

Спосіб приготування

  1. Викинь правильний кокос. Щоб визначити, чи гарний він, потрусити його у вуха: всередині повинна булькати рідина. Плід повинен бути цілим, з трьома очками, без цвілі.
  2. Серед трьох очок знайди найм’якіше і проткни його ножем або викруткою. Через отвір злий кокосовий сік і випий або пусти на інші цілі, так як для приготування молока він не буде потрібний.
  3. Розколи горіх. Для цього буде потрібний молоток. Бий в середину плода, постійно прокручуючи його, поки він не трісне.
  4. Очисти з м’якоті темну шкаралупу. М’якоть потри на тертку або подрібни в комбайні.
  5. Натерту стружку переклади в миску і залий окропом, так щоб вона зовсім небагато покривала м’якоть. Залиш настоятися півгодини. За цей час м’якоть вбере в себе воду і набубнявіє.
  6. Готову масу відкинь на щільний рушник або марлю і віджимай молоко зі стружки. Саму стружку теж можеш потім використовувати для різних цілей, підсушив її в духовці.
  7. Дай молоку відстоятися. Через якийсь час наверх спливе кокосове масло, і його можна буде зняти. Молоко готово!
  8. Зберігати в холодильнику кокосове молоко можна протягом 24 годин.

Домашнє мигдальне молоко

Мигдальне молоко

Мигдальне молоко: рецепт приготування © depositphotos

Інгредієнти:

  • Сирий мигдаль — 1 склянка
  • Вода — 3 склянки.

Спосіб приготування

  1. Перед приготуванням попередньо замочи сирий несолоний мигдаль у воді на 6 годин, краще залиш на ніч.
  2. Злий воду з мигдалю. У блендері добре збий мигдаль до майже однорідної маси. Можеш додати пару фініків або інших суховруктов, щоб напій був солодшим і кориснішим. Залий суміш 3 склянками води.
  3. Проціди молоко за допомогою марлі або сита.
  4. Домашнє мигдальне молоко можна зберігати 3-4 дні в холодильнику.
, , , переглядів: 206

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *