Коктейль літнього вихідного дня – смакуємо сезонними фруктами

24.07.2021

Коктейль літнього вихідного дня – смакуємо сезонними фруктами

Літні вечори та вихідні дні – суперовий час для коктейлів і вечірок. Але ж в спеку не варто налягати на міцні напої, а освіжитися хочеться! Що ж робити? Звичайно, готувати безалкогольні коктейлі!

Тим більше, напої з сезонних фруктів не тільки освіжають, але і щедро діляться з організмом вітамінами.

 

ТОП-10 літніх коктейлів з фруктів

  1. Мохіто

Для класичного коктейлю тобі знадобиться м’ята і лайм. А якщо захочеться різноманітності – можна приготувати полуничний або яблучний напій. Головне – запасись льодом!

Щоб приготувати мохіто за рецептом безалкогольним в домашніх умовах, тобі знадобиться:

  • М’ята 10 г
  • Лайм 0.5 шт
  • Спрайт 150 г
  • Цукор тростинний 1 ч.л.

Рецепт мохіто в домашніх умовах:

  1. Лайм наріж і поклади шматочки в келих.
  2. Додай м’яту, тростинний цукор і розімни.
  3. Додай крижану крихту.
  4. Пересип суміш у шейкер і збий.
  5. Переклади суміш у келих і залий її спрайтом.Бразильский мохито — пошаговый рецепт с фото
  1. Лимонад

Яке літо без лимонаду? Цей приємний напій освіжить і вгамує спрагу, а ще поділиться з тобою вітаміном С. Ми вибрали рецепт з кайенский перцем – він зробить напій ще приємніше.

Пряний лимонад – відмінний літній напій, що втамовує спрагу. Приготуй його на цих вихідних – здивуй всіх незвичайним смаком!

Інгредієнти:

  • 350 мл води
  • 2-4 лимони
  • Лимонна цедра
  • Щіпка кайенского перцю
  • Підсолоджувач (мед, цукор, варення або джем)
  • 0.5 чашки колотого льоду

Приготування:

  1. Вичави сік з лимонів, почни з двох – можливо, тобі буде достатньо цієї кислинки.
  2.  У блендері збий воду, лимонний сік, підсолоджувач за смаком і перець.
  3.  Додай лід, збий до появи невеликої піни і поки лід не перетвориться на «кашку».
  4.  Спробуй лимонад і за смаком додай лимон, перець або підсолоджувач.
  5.  Додай шматочки льоду, прикрась і насолоджуйся незвичайним смаком!

 

  1. Молочний коктейль

Ось він – смак літа і дитинства! У ньому поєднуються одні з головних символів літа – морозиво і ягоди. Можна приготувати напій з шоколадом, а можна обмежитися тільки полуницею або малиною.

Рецепт бананового коктейлю

Інгредієнти:

  • Банан – 2 шт.
  • Молоко – 400 мл.
  • Цукор, кориця – за смаком
  • Морозиво – 100 г.

Приготування:

  1. Банан почистити і порізати на шматочки.
  2. Збити фрукт міксером разом з молоком, морозивом і цукром.
  3. Вилити в склянку, посипати корицею.

Рецепт вишневого коктейлю:

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 л.
  • Морозиво – 200 г.
  • Вишневий сік – 0, 5 л.
  • Ягоди вишні – за смаком
  • Цукор – 2 ст. л.

Приготування:

  1. Збити міксером вишневий сік з цукром, а морозиво – з молоком до пишної піни.
  2. Влити в молочну масу сік з цукром, знову збити міксером.
  3. Розлити по склянках, прикрасити ягодами.

Рецепт кавового коктейлю

Інгредієнти:

  • Еспрессо – 30 мл.
  • Молоко – 200 мл.
  • Морозиво – 50 г.
  • Ванільний цукор – за смаком
  • Збиті вершки, тертий шоколад – для прикраси

Приготування:

  1. Зварити каву і остудити її.
  2. В окремому посуді змішати молоко, каву, морозиво і ванільний цукор, все збити міксером.
  3. Вилити в склянку, прикрасити збитими вершками і тертим шоколадом.
  1. Коктейлі в блендері

Такі вітамінні напої дуже легко і швидко готувати – всього одне натискання кнопки і пару хвилин і ось уже в твоїй склянці смачний коктейль! Тим більше, можна поекспериментувати і поєднувати, здавалося б, непоєднуване – наприклад, апельсини й огірки!

Бананово-молочний коктейль із полуницею

Інгредієнти:

  • 1 банан
  • 5 ягід полуниці,
  • 100 мл молока,
  • порція йогурту без добавок (Активіа)
  • ванільний цукор за смаком.

Приготування:

  1. Змішай у блендері всі інгредієнти до отримання однорідної маси.
  2. Налий коктейль у склянки і подавай.

Коктейль з малиною і кефіром

Освіжаючий літній малиновий напій, при бажанні можна подавати з кубиками льоду.

Інгредієнти:

  • 300 мл кефіру,
  • 100 г малини,
  • 2 ст. ложки цукрової пудри,
  • кубики льоду (за бажанням)

Приготування:

  1. У блендері змішай малину, кефір і цукрову пудру.
  2. Налий коктейль у склянки і додай лід.

Коктейль з авокадо і кокосом

Рекомендуємо екзотичний освіжаючий літній напій з кокосом і авокадо.

Інгредієнти:

  • 1 кокос,
  • 1 авокадо,
  • зелень, кубики льоду.

Приготування:

  1. У блендері змішай кокосове молоко, м’якоть кокоса, м’якоть авокадо і зелень.
  2. Посоли за смаком і збий до однорідного стану.
  3. Розлий по келихах і додай лід.

Апельсиново-огірковий коктейль

Несподіване поєднання таких звичних продуктів виявляється дуже смачним і оригінальним.

Інгредієнти:

  • 1 огірок,
  • 1 апельсин,
  • 2 ст. ложки лимонного соку,
  • 2 ст. ложки меду.
  • 2 стебла розмарину,
  • 1 склянку води,
  • кубики льоду.

Приготування:

  1. Огірок і розмарин крупно поріж.
  2. З апельсина вичави сік.
  3. Подрібни в блендері всі інгредієнти до однорідності, додай мед, лимонний сік, охолоджену воду і знову збий.
  4. Розлий коктейль по келихах, додай лід і прикрась гілочкою розмарину.

Томатний коктейль

Приготуй насичений, в міру гострий, смачний і надзвичайно корисний томатний коктейль.

Інгредієнти:

  • 500 г помідорів,
  • 200 г стебел селери,
  • 0,5 лимона,
  • 2 см кореня імбиру,
  • кріп,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком.

Приготування:

  1. Помідори, селера і кріп поріж і подрібни блендером до стану пюре. Протри м’якоть через сито.
  2. Імбир потри на середній тертці.
  3. З лимона вичави сік.
  4. З’єднай томатний і лимонний сік з подрібненим імбиром, перемішай і постав на 30-60 хвилин у холодильник охолонути і настоятися.
  5. Знову процідити сік, розлий по келихах, прикрась гілочкою кропу і подавай.
  1. Квас

Здавалося б, до чого тут квас, якщо ми говоримо про коктейлі та напої з фруктів? Справа в тому, що квас можна приготувати не тільки з хліба, а й з яблучного соку!

Класичний рецепт квасу на пшеничному хлібі

Інгредієнти:

  • Вода – 8 л.
  • Сухарі пшеничні – 1 кг.
  • Крихти житнього хліба – 150 г.
  • Цукор – 100 г.
  • Дріжджі – 25-30 г.
  • Борошно – 100 г.

Як зробити квас: освіжаючі рецепти у спеку

Квас домашній хлібний © Depositphotos

Приготування домашнього квасу з хліба:

  1. Перед тим як зробити домашніх квас, потрібно з пшеничного хліба зробити сухарики.
  2. Покласти їх в каструлю, залити окропом і залишити настоятися на 3-4 години.
  3. Тепер потрібно приготувати закваску для квасу. Для цього замісити тісто на теплій воді з житніх крихт, житнього борошна і невеликої кількості дріжджів. Поставити в тепле місце на 1,5 години.
  4. З тіста зробити коржики, запекти їх на сковороді.
  5. Розрізати на половинки і покласти в каструлю з сухарями і водою.
  6. Залишити в холодному місці на 12 годин. Потім процідити.
  7. Додати спеції, цукор, мед за бажанням.

Як приготувати квас: рецепт з яблучним соком

Як зробити квас: освіжаючі рецепти у спеку

Яблучний квас © Depositphotos

Інгредієнти:

  • Вода – 2 л.
  • Дріжджі – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 100 г.
  • Яблучний сік – 0,5 л.
  • Какао – 2 ст. л.

Приготування домашнього квасу з яблук:

  1. Вибрати несолодкий домашній сік. Якщо сік з цукром, то більше цукру додавати в рецепт не треба.
  2. Змішати какао-порошок, дріжджі і цукор.
  3. Розчинити в теплій кип’яченій воді. Додати сік.
  4. Перемішати, накрити кришкою і залишити на 12 годин.
  5. Процідити і можна пити.

Як зробити квас без дріжджів

Як зробити квас: освіжаючі рецепти у спеку

Квас домашній хлібний без дріжджів © Depositphotos

Інгредієнти для закваски:

  • Кип’ячена вода кімнатної температури – 2 ст.
  • Житній хліб – 0,5 часточки
  • Цукор – 1 ч. л.

Приготування закваски для квасу:

  1. Помістити інгредієнти в банку ємністю 0,5 л. Хліб подрібнити.
  2. Поставити в тепле місце на добу-дві.

Далі знадобиться:

  • Сахар – 1 ст. л.
  • Житній хліб – 2 часточки
  • Закваска – 0,5 л.
  • Кип’ячена холодна вода – 1,5 л.

Як зробити квас без дріжджів:

  1. Вилити в банку (2 л.) закваску, додати подрібнений хліб, цукор і залити водою до країв банки.
  2. Закрити кришку і залишити на день.
  3. Після закінчення дня або двох злити 2/3 рідини в окрему ємність.
  4. Закваску, яка залишилася в банці, залити холодною кип’яченою водою, додати хліб, закрити кришкою і дати ще трохи настоятися.
  1. Огіркові коктейл

Принадність напоїв з огірком в тому, що вони не тільки освіжають, але і допомагають схуднути. Коктейль з огірків допоможе прискорити метаболізм, усуне здуття живота і просто порадує тебе своїм смаком.

Лимонад з огірком, м’ятою і лимоном для схуднення

Чарівна вода сассі для схуднення, вона ж лимонад з огірком і м’ятою – рятівний спосіб для організму, який “втомився” від карантину не менше твого. Вона виводить з організму всі зайві шлаки і забруднення і не перевантажує шлунок, адже в основу лимонаду з огірка і лимона для схуднення не входить газована вода. Лимонад з огірків і м’яти сприяє прискоренню метаболізму, усуває здуття живота і втамовує спрагу.

Інгредієнти для приготування лимонаду з огірка:

  • 2 літри питної води
  • 1 середній лимон
  • 1 середній огірок
  • 10-15 листочків свіжої м’яти
  • 1 столова ложка з “гіркою” натертого імбиру

Як готуємо?

  1. Очистити від шкірки огірок і нарізати тонкими кружечками.
  2. Таким же чином нарізати і лимон.
  3. Натерти імбир, обірвати листочки м’яти.
  4. Помістити в ємність для настоювання води м’яту, імбир, лимон і огірок і злегка перемять дерев’яною ложкою.
  5. Залити все холодною водою, накрити кришкою і прибрати в холодильник на ніч.

Бережи напій в холодильнику і випивай всі два літри протягом дня, це закриє добову норму води і допоможе скинути вагу.

  1. Фреші

Саме літо – найкращий час для фрешів, адже у тебе є більше шансів купити сезонні і натуральні продукти!

Фреш з кавуна і смородини

Тобі знадобиться:

  • кавун 4-5 дольок
  • чорна смородина 1 склянка
  • сік чверті лимона

© shutterstock

Як приготувати:

Перш, ніж готувати фреш, добре промий і остуди ягоди. Відіжми з фруктів сік або ж змішай м’якоть в блендері, додавши сік лимона.

Подавай фреш, прикрасивши ягодами смородини і часточкою кавуна.

Яблучний фреш

Фреші з фруктів і овочів: корисні рецепти

Фреші з фруктів і овочів: корисні рецепти © depositphotos.com

Містить багато заліза, вітаміни А, В1, В2, В6, В9, С, Е. Яблучний фреш дуже корисний при недокрів’ї, для людей розумової праці. Також він добре зміцнює серцево-судинну систему та  дозволяє зберегти ясний розум на довгі роки.

Яблучний фреш корисний тим, хто має проблеми з легенями, бронхами, у тому числі заядлим курцям. Він очищує організм від шлаків, покращує роботу органів дихання. Яблучний сік здатен виводити ниркові камінці і солі сечової кислоти.

При атеросклерозі, гіпертонічній хворобі, ожирінні, захворюваннях жовчного міхура рекомендується приймати по 0,5 склянки яблучного соку за 15–30 хвилин до їди.

Морквяний фреш

Фреші з фруктів і овочів: корисні рецепти

Фреші з фруктів і овочів: корисні рецепти © depositphotos.com

Цей сік – універсальний лікар! Він є найкращим джерелом каротину (провітаміну А), що швидко засвоюється організмом, нікотинової кислоти, фосфору і заліза, магнію і кальцію, життєво важливого мікроелемента селену. В морквяному фреші також міститься велика кількість вітамінів В, С, D, а також вітамін Е, так званий вітамін м’язів.

Морквяний сік спроможний загоювати виразки і навіть ліквідовувати ракові пухлини. Завдяки вживанню цього соку підвищується імунітет і стимулюється діяльність кишечника, незамінний сік для покращення зору і лікування хвороб очей, таких як кон’юнктивіт и офтальмія.

Апельсиновий фреш

Фреші з фруктів і овочів: корисні рецепти

Фреші з фруктів і овочів: корисні рецепти © depositphotos.com

Завдяки вмісту каротиноїдів, вітаміну С (одна склянка – добова доза), фолієвої кислоти, 11 амінокислот та інших корисних речовин апельсиновий сік незамінний в холодну пору року для профілактики і лікування застудних захворювань і авітамінозу.

Апельсиновий фреш зміцнює судини, знижує високий тиск, сприяє поліпшенню складу крові, покращує травлення, активізує роботу головного мозку, стимулює клітинний обмін, спалює жири, підвищує імунітет і вбиває бактерії. Вживаючи щодня апельсиновий сік, ти попереджаєш авітамінози, подагру, гіпертонію, атеросклероз, хвороби печінки.

Крім того, апельсиновий сік корисний при запаленні суглобів, проблемах з легенями, запаленням ясен, анемії та інших захворювань крові, температурі, підвищеному тиску, шкірних запаленнях, виснаженнях.

Гранатовий фреш

Фреші з фруктів і овочів: корисні рецепти

Фреші з фруктів і овочів: корисні рецепти © depositphotos.com

Гранатовий сік містить велику кількість антиоксидантів. Він підсилює імунітет і скорочує ризик виникнення раку.

Пий його, щоб покращити травлення. Крім того, гранатовий фреш знизить температуру і заспокоїть біль, його можна застосовувати для полегшення при застудах, а також для нормалізації кров’яного тиску.

Грейпфрутовий фреш

Фреші з фруктів і овочів: корисні рецепти

Фреші з фруктів і овочів: корисні рецепти © depositphotos.com

Свіжий сік грейпфрута  здатен покращити травлення, нормалізувати роботу печінки, відновити сили організму, знизити тиск крові.

Особливо корисний для людей фізичних і розумових навантажень – зміцнює центральну нервову систему і допомагає позбутися млявості, сонливості  та запаморочення.

Також грейпфрутовий фреш добре виводить з організму зайву рідину, активує процес спалювання жирів, сприяє схудненню і очищенню організму від шлаків.

переглядів: 333

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *