Літні вечори та вихідні дні – суперовий час для коктейлів і вечірок. Але ж в спеку не варто налягати на міцні напої, а освіжитися хочеться! Що ж робити? Звичайно, готувати безалкогольні коктейлі!
Тим більше, напої з сезонних фруктів не тільки освіжають, але і щедро діляться з організмом вітамінами.
ТОП-10 літніх коктейлів з фруктів
-
Мохіто
Для класичного коктейлю тобі знадобиться м’ята і лайм. А якщо захочеться різноманітності – можна приготувати полуничний або яблучний напій. Головне – запасись льодом!
Щоб приготувати мохіто за рецептом безалкогольним в домашніх умовах, тобі знадобиться:
- М’ята 10 г
- Лайм 0.5 шт
- Спрайт 150 г
- Цукор тростинний 1 ч.л.
Рецепт мохіто в домашніх умовах:
- Лайм наріж і поклади шматочки в келих.
- Додай м’яту, тростинний цукор і розімни.
- Додай крижану крихту.
- Пересип суміш у шейкер і збий.
- Переклади суміш у келих і залий її спрайтом.
-
Лимонад
Яке літо без лимонаду? Цей приємний напій освіжить і вгамує спрагу, а ще поділиться з тобою вітаміном С. Ми вибрали рецепт з кайенский перцем – він зробить напій ще приємніше.
Пряний лимонад – відмінний літній напій, що втамовує спрагу. Приготуй його на цих вихідних – здивуй всіх незвичайним смаком!
Інгредієнти:
- 350 мл води
- 2-4 лимони
- Лимонна цедра
- Щіпка кайенского перцю
- Підсолоджувач (мед, цукор, варення або джем)
- 0.5 чашки колотого льоду
Приготування:
- Вичави сік з лимонів, почни з двох – можливо, тобі буде достатньо цієї кислинки.
- У блендері збий воду, лимонний сік, підсолоджувач за смаком і перець.
- Додай лід, збий до появи невеликої піни і поки лід не перетвориться на «кашку».
- Спробуй лимонад і за смаком додай лимон, перець або підсолоджувач.
- Додай шматочки льоду, прикрась і насолоджуйся незвичайним смаком!
-
Молочний коктейль
Ось він – смак літа і дитинства! У ньому поєднуються одні з головних символів літа – морозиво і ягоди. Можна приготувати напій з шоколадом, а можна обмежитися тільки полуницею або малиною.
Рецепт бананового коктейлю
Інгредієнти:
- Банан – 2 шт.
- Молоко – 400 мл.
- Цукор, кориця – за смаком
- Морозиво – 100 г.
Приготування:
- Банан почистити і порізати на шматочки.
- Збити фрукт міксером разом з молоком, морозивом і цукром.
- Вилити в склянку, посипати корицею.
Рецепт вишневого коктейлю:
Інгредієнти:
- Молоко – 1 л.
- Морозиво – 200 г.
- Вишневий сік – 0, 5 л.
- Ягоди вишні – за смаком
- Цукор – 2 ст. л.
Приготування:
- Збити міксером вишневий сік з цукром, а морозиво – з молоком до пишної піни.
- Влити в молочну масу сік з цукром, знову збити міксером.
- Розлити по склянках, прикрасити ягодами.
Рецепт кавового коктейлю
Інгредієнти:
- Еспрессо – 30 мл.
- Молоко – 200 мл.
- Морозиво – 50 г.
- Ванільний цукор – за смаком
- Збиті вершки, тертий шоколад – для прикраси
Приготування:
- Зварити каву і остудити її.
- В окремому посуді змішати молоко, каву, морозиво і ванільний цукор, все збити міксером.
- Вилити в склянку, прикрасити збитими вершками і тертим шоколадом.
-
Коктейлі в блендері
Такі вітамінні напої дуже легко і швидко готувати – всього одне натискання кнопки і пару хвилин і ось уже в твоїй склянці смачний коктейль! Тим більше, можна поекспериментувати і поєднувати, здавалося б, непоєднуване – наприклад, апельсини й огірки!
Бананово-молочний коктейль із полуницею
Інгредієнти:
- 1 банан
- 5 ягід полуниці,
- 100 мл молока,
- порція йогурту без добавок (Активіа)
- ванільний цукор за смаком.
Приготування:
- Змішай у блендері всі інгредієнти до отримання однорідної маси.
- Налий коктейль у склянки і подавай.
Коктейль з малиною і кефіром
Освіжаючий літній малиновий напій, при бажанні можна подавати з кубиками льоду.
Інгредієнти:
- 300 мл кефіру,
- 100 г малини,
- 2 ст. ложки цукрової пудри,
- кубики льоду (за бажанням)
Приготування:
- У блендері змішай малину, кефір і цукрову пудру.
- Налий коктейль у склянки і додай лід.
Коктейль з авокадо і кокосом
Рекомендуємо екзотичний освіжаючий літній напій з кокосом і авокадо.
Інгредієнти:
- 1 кокос,
- 1 авокадо,
- зелень, кубики льоду.
Приготування:
- У блендері змішай кокосове молоко, м’якоть кокоса, м’якоть авокадо і зелень.
- Посоли за смаком і збий до однорідного стану.
- Розлий по келихах і додай лід.
Апельсиново-огірковий коктейль
Несподіване поєднання таких звичних продуктів виявляється дуже смачним і оригінальним.
Інгредієнти:
- 1 огірок,
- 1 апельсин,
- 2 ст. ложки лимонного соку,
- 2 ст. ложки меду.
- 2 стебла розмарину,
- 1 склянку води,
- кубики льоду.
Приготування:
- Огірок і розмарин крупно поріж.
- З апельсина вичави сік.
- Подрібни в блендері всі інгредієнти до однорідності, додай мед, лимонний сік, охолоджену воду і знову збий.
- Розлий коктейль по келихах, додай лід і прикрась гілочкою розмарину.
Томатний коктейль
Приготуй насичений, в міру гострий, смачний і надзвичайно корисний томатний коктейль.
Інгредієнти:
- 500 г помідорів,
- 200 г стебел селери,
- 0,5 лимона,
- 2 см кореня імбиру,
- кріп,
- чорний мелений перець за смаком,
- сіль за смаком.
Приготування:
- Помідори, селера і кріп поріж і подрібни блендером до стану пюре. Протри м’якоть через сито.
- Імбир потри на середній тертці.
- З лимона вичави сік.
- З’єднай томатний і лимонний сік з подрібненим імбиром, перемішай і постав на 30-60 хвилин у холодильник охолонути і настоятися.
- Знову процідити сік, розлий по келихах, прикрась гілочкою кропу і подавай.
-
Квас
Здавалося б, до чого тут квас, якщо ми говоримо про коктейлі та напої з фруктів? Справа в тому, що квас можна приготувати не тільки з хліба, а й з яблучного соку!
Класичний рецепт квасу на пшеничному хлібі
Інгредієнти:
- Вода – 8 л.
- Сухарі пшеничні – 1 кг.
- Крихти житнього хліба – 150 г.
- Цукор – 100 г.
- Дріжджі – 25-30 г.
- Борошно – 100 г.
Приготування домашнього квасу з хліба:
- Перед тим як зробити домашніх квас, потрібно з пшеничного хліба зробити сухарики.
- Покласти їх в каструлю, залити окропом і залишити настоятися на 3-4 години.
- Тепер потрібно приготувати закваску для квасу. Для цього замісити тісто на теплій воді з житніх крихт, житнього борошна і невеликої кількості дріжджів. Поставити в тепле місце на 1,5 години.
- З тіста зробити коржики, запекти їх на сковороді.
- Розрізати на половинки і покласти в каструлю з сухарями і водою.
- Залишити в холодному місці на 12 годин. Потім процідити.
- Додати спеції, цукор, мед за бажанням.
Як приготувати квас: рецепт з яблучним соком
Інгредієнти:
- Вода – 2 л.
- Дріжджі – 0,5 ч. л.
- Цукор – 100 г.
- Яблучний сік – 0,5 л.
- Какао – 2 ст. л.
Приготування домашнього квасу з яблук:
- Вибрати несолодкий домашній сік. Якщо сік з цукром, то більше цукру додавати в рецепт не треба.
- Змішати какао-порошок, дріжджі і цукор.
- Розчинити в теплій кип’яченій воді. Додати сік.
- Перемішати, накрити кришкою і залишити на 12 годин.
- Процідити і можна пити.
Як зробити квас без дріжджів
Інгредієнти для закваски:
- Кип’ячена вода кімнатної температури – 2 ст.
- Житній хліб – 0,5 часточки
- Цукор – 1 ч. л.
Приготування закваски для квасу:
- Помістити інгредієнти в банку ємністю 0,5 л. Хліб подрібнити.
- Поставити в тепле місце на добу-дві.
Далі знадобиться:
- Сахар – 1 ст. л.
- Житній хліб – 2 часточки
- Закваска – 0,5 л.
- Кип’ячена холодна вода – 1,5 л.
Як зробити квас без дріжджів:
- Вилити в банку (2 л.) закваску, додати подрібнений хліб, цукор і залити водою до країв банки.
- Закрити кришку і залишити на день.
- Після закінчення дня або двох злити 2/3 рідини в окрему ємність.
- Закваску, яка залишилася в банці, залити холодною кип’яченою водою, додати хліб, закрити кришкою і дати ще трохи настоятися.
-
Огіркові коктейл
Принадність напоїв з огірком в тому, що вони не тільки освіжають, але і допомагають схуднути. Коктейль з огірків допоможе прискорити метаболізм, усуне здуття живота і просто порадує тебе своїм смаком.
Лимонад з огірком, м’ятою і лимоном для схуднення
Чарівна вода сассі для схуднення, вона ж лимонад з огірком і м’ятою – рятівний спосіб для організму, який “втомився” від карантину не менше твого. Вона виводить з організму всі зайві шлаки і забруднення і не перевантажує шлунок, адже в основу лимонаду з огірка і лимона для схуднення не входить газована вода. Лимонад з огірків і м’яти сприяє прискоренню метаболізму, усуває здуття живота і втамовує спрагу.
Інгредієнти для приготування лимонаду з огірка:
- 2 літри питної води
- 1 середній лимон
- 1 середній огірок
- 10-15 листочків свіжої м’яти
- 1 столова ложка з “гіркою” натертого імбиру
Як готуємо?
- Очистити від шкірки огірок і нарізати тонкими кружечками.
- Таким же чином нарізати і лимон.
- Натерти імбир, обірвати листочки м’яти.
- Помістити в ємність для настоювання води м’яту, імбир, лимон і огірок і злегка перемять дерев’яною ложкою.
- Залити все холодною водою, накрити кришкою і прибрати в холодильник на ніч.
Бережи напій в холодильнику і випивай всі два літри протягом дня, це закриє добову норму води і допоможе скинути вагу.
-
Фреші
Саме літо – найкращий час для фрешів, адже у тебе є більше шансів купити сезонні і натуральні продукти!
Фреш з кавуна і смородини
Тобі знадобиться:
- кавун 4-5 дольок
- чорна смородина 1 склянка
- сік чверті лимона
Як приготувати:
Перш, ніж готувати фреш, добре промий і остуди ягоди. Відіжми з фруктів сік або ж змішай м’якоть в блендері, додавши сік лимона.
Подавай фреш, прикрасивши ягодами смородини і часточкою кавуна.
Яблучний фреш
Містить багато заліза, вітаміни А, В1, В2, В6, В9, С, Е. Яблучний фреш дуже корисний при недокрів’ї, для людей розумової праці. Також він добре зміцнює серцево-судинну систему та дозволяє зберегти ясний розум на довгі роки.
Яблучний фреш корисний тим, хто має проблеми з легенями, бронхами, у тому числі заядлим курцям. Він очищує організм від шлаків, покращує роботу органів дихання. Яблучний сік здатен виводити ниркові камінці і солі сечової кислоти.
При атеросклерозі, гіпертонічній хворобі, ожирінні, захворюваннях жовчного міхура рекомендується приймати по 0,5 склянки яблучного соку за 15–30 хвилин до їди.
Морквяний фреш
Цей сік – універсальний лікар! Він є найкращим джерелом каротину (провітаміну А), що швидко засвоюється організмом, нікотинової кислоти, фосфору і заліза, магнію і кальцію, життєво важливого мікроелемента селену. В морквяному фреші також міститься велика кількість вітамінів В, С, D, а також вітамін Е, так званий вітамін м’язів.
Морквяний сік спроможний загоювати виразки і навіть ліквідовувати ракові пухлини. Завдяки вживанню цього соку підвищується імунітет і стимулюється діяльність кишечника, незамінний сік для покращення зору і лікування хвороб очей, таких як кон’юнктивіт и офтальмія.
Апельсиновий фреш
Завдяки вмісту каротиноїдів, вітаміну С (одна склянка – добова доза), фолієвої кислоти, 11 амінокислот та інших корисних речовин апельсиновий сік незамінний в холодну пору року для профілактики і лікування застудних захворювань і авітамінозу.
Апельсиновий фреш зміцнює судини, знижує високий тиск, сприяє поліпшенню складу крові, покращує травлення, активізує роботу головного мозку, стимулює клітинний обмін, спалює жири, підвищує імунітет і вбиває бактерії. Вживаючи щодня апельсиновий сік, ти попереджаєш авітамінози, подагру, гіпертонію, атеросклероз, хвороби печінки.
Крім того, апельсиновий сік корисний при запаленні суглобів, проблемах з легенями, запаленням ясен, анемії та інших захворювань крові, температурі, підвищеному тиску, шкірних запаленнях, виснаженнях.
Гранатовий фреш
Гранатовий сік містить велику кількість антиоксидантів. Він підсилює імунітет і скорочує ризик виникнення раку.
Пий його, щоб покращити травлення. Крім того, гранатовий фреш знизить температуру і заспокоїть біль, його можна застосовувати для полегшення при застудах, а також для нормалізації кров’яного тиску.
Грейпфрутовий фреш
Свіжий сік грейпфрута здатен покращити травлення, нормалізувати роботу печінки, відновити сили організму, знизити тиск крові.
Особливо корисний для людей фізичних і розумових навантажень – зміцнює центральну нервову систему і допомагає позбутися млявості, сонливості та запаморочення.
Також грейпфрутовий фреш добре виводить з організму зайву рідину, активує процес спалювання жирів, сприяє схудненню і очищенню організму від шлаків.