Коли пити чай шкідливо

12.01.2015

Коли пити чай шкідливо

 

Виявляється, чорний і зелений чай мають не тільки корисні властивості. Китайці точно знають, у яких випадках цей напій шкідливий. Про це можна дізнатися зі списку «Чайних заборон».


1. Чай не можна пити натщесерце. Китайці порівнюють дію міцного чаю на внутрішні органи з проникненням у будинок хижого вовка. Шкідливому впливу піддається шлунок і селезінка. Тому, якщо любите вранці випивати чашку чаю, робіть це після їжі.


2. Як би вам не хотілося скоріше зігрітися, випиваючи гарячий ароматний чай, краще почекати, поки він охолоне. Якщо температура напою перевищує 62 градуси, це погано впливає на горло, стравохід, шлунок і може призвести до серйозних захворювань. Тому не поспішайте ковтати окріп!


3. Але й занадто холодний чай також шкідливий для організму. Його вживання провокує застій холоду і скупчення мокротиння.


4. Міцний чай, випитий на ніч, може подіяти так тамо, як і кава. Тобто, він не дасть вам заснути, а ще може викликати головний біль і пришвидшить серцебиття. Виною всьому високий вміст таніну і кофеїну.


5. Чим довше заварюється чай, тим шкідливішим він стає. Напій втрачає смак, вітаміни й амінокислоти окислюються, а кількість бактерій в напої, навпаки, зростає. Те ж саме відбувається, коли чай довго стоїть і чекає, коли ж ви його вип`єте.


6. Не варто заварювати чайне листя багато разів. З кожною заваркою кількість корисних речовин, які ви отримуєте, зменшується, а потім в організм починають надходити і вивільнені шкідливі речовини.


7. Не випивайте чай перед прийомом їжі. Почекайте хоча б півгодини. Після випитого чаю органи травлення можуть погано засвоювати протеїн, слина розріджується і позбавляє їжу смаку.


8. Але й запивати чаєм сніданок, обід та вечерю також не слід. Концентрація шлункового соку знижується, травлення уповільнюється. Це стосується не тільки чаю, а й інших напоїв. Після того, як ви поїли, почекайте 20 хвилин, і потім вже пийте.


9. Запиваючи чаєм ліки, ви можете послабити їх дію і навіть звести її нанівець. Чайний танін заважає лікам засвоюватися.


10. У чаї, який прочекав вас у заварнику більше доби, вже не буде вітамінів, зате поселяться мікроби. Якщо шкода виливати дорогоцінний напій, знайдіть йому інше застосування. Ним можна лікувати запалення в роті (стоматит), пошкодження шкіри, промивати очі. А ще – полоскати рот для зміцнення зубів. Хоч що там кажуть дантисти про жовті зуби, тисячолітній досвід китайської медицини свідчить протилежне.


Джерела: v-shoke.comfacte.ru


, , , переглядів: 1 207

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *