Компот з черешні – рецепти, щоби пити зараз і заготовити на зиму

Збір коштів на потреби армії України
28.06.2022

Компот з черешні – рецепти, щоби пити зараз і заготовити на зиму

Класичний рецепт передбачає ягоду з кісточкою, для нього потрібен кілограм цукру. Також можна приготувати черешневий компот з легким цитрусовим присмаком.

Приємного кольору та ненав’язливого смаку – так кажуть про компот з черешні. Він не насичений за складом вітамінів, як з овочів та цитрусових, але стане чудовим сезонним напоєм та заготівлею на зиму.

Для краси вашого витвору намагайтеся брати черешню без видимих ушкоджень, можна використовувати ягоду різних сортів.

У класичний рецепт компоту від vkusno_vv черешня береться з кісточкою, тому така кількість цукру. Якщо вам буде занадто солодко, його можна розбавляти кип’яченою водою.

Компот з присмаком лимона – рецепт редакційний, потрібен сік з одного цитрусового.

Черешневий компот, класичний рецепт

Інгредієнти:

  • черешня – 1 кг;
  • цукор – 1 кг.
  • вода – 3 л.

Як приготувати:

  1. Черешню промити. Наповнити на 1/4 чи 1/3 чисті літрові банки ягодою.
  2. З’єднати цукор та воду, приготувати сироп. Залити киплячим сиропом банки під шийку і накрити стерильними кришками. Залишити на 10 хвилин.
  3. Сироп злити в каструлю, закип’ятити, повторно залити банки та закатати. Лишити банки під ковдрою на ніч.

Черешневий компот на зиму з лимоном

Інгредієнти:

  • черешня – 1 кг;
  • сік 1 лимона;
  • цукор – 2 склянки;
  • вода – 2,5 л.

Як приготувати:

  1. Черешню перебрати, добре помити і скласти в стерилізовані банки. Повільно залити окропом до верху і залишити на 5 хвилин.
  2. Злити рідину в каструлю, додати цукор та лимонний сік. Довести до кипіння. Залити сиропом ягоди та закатати банки.
  3. Перевернути ємності догори дном, накрити рушниками та дати охолонути. Зберігати у прохолодному місці.

Джерело: https://food.segodnya.ua/

 

 

 

переглядів: 1 989

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *