Королівське варення з агрусу: 4 рецепта на зиму

Збір коштів на потреби армії України
22.07.2022

Королівське варення з агрусу: 4 рецепта на зиму

Як зробити варення з агрусу з хвостиками або без них, а також кому варто вживати цю ягоду – дізнайтеся в статті.

Варення з агрусу

Дієтологи кажуть, що агрус – відмінний профілактичний засіб проти захворювань шлунково-кишкового тракту, нирок або сечового міхура. Ягода має сечогінні і жовчогінні властивості, а також сприяє зміцненню судин. УНІАН розповість, як правильно варити агрусове варення, навіть якщо ви ніколи раніше його не готували.

Варення з агрусу з лимоном

  • лимон – 0.5 шт;
  • агрус – 1 кг;
  • вода – 400 мл;
  • цукор – 1 кг.

Агрус викласти в каструлю, залити водою і видавленим лимонним соком. Сам лимон нарізати часточками і також додати до агрусу. Довести до кипіння і варити на мінімальному вогні 15 хвилин. Потім додати цукор і знову варити, помішуючи, до повного його розчинення.

Через 10 хвилин перевірте густоту варення – капніть на тарілку і подивіться на консистенцію. Якщо воно розтікається, значить, потрібно проварити ще 5 хвилин. Коли варення буде щільно зберігати форму, розлити його по банках і закатати.

Варення з агрусу з апельсином

  • апельсин – 1 шт;
  • агрус – 1 кг;
  • цукор – 1 кг.

Апельсин розрізати на кілька шматочків, видалити всі кісточки. Викласти в чашу блендера разом з агрусом, подрібнити. Засипати цукром і залишити при кімнатній температурі на 3-4 години. Потім перелити варення в каструлю, довести до кипіння, варити на мінімальному вогні 20 хвилин, помішуючи. В кінці розлити по банках і закатати.

Варення з агрусу-п’ятихвилинка

  • агрус – 1 кг;
  • цукор – 800 гр;
  • вода – 200 мл.

Агрус вимити, викласти в каструлю, засипати 400 гр цукру і залишити на 4-5 годин або на ніч. Потім залити водою, на повільному вогні довести до кипіння. Додати цукровий пісок, що залишився, і після закипання варити ще 5 хвилин, прибираючи пінку.

Зняти з плити, остудити, знову поставити на повільний вогонь і варити ще 5 хвилин. Остудити і втретє проварити протягом 5 хвилин. Розлити варення по банках і закатати.

Супер варення з агрусу з полуницею

  • полуниця – 400 гр;
  • лимон – 2 шт;
  • агрус – 600 гр;
  • цукрова пудра – 850 гр.

Полуницю вимити, кожну ягоду розрізати на 4 частини. З лимонів видавити сік і зняти цедру. У каструлі змішати полуницю, агрус, лимонний сік і цедру. Засипати цукровою пудрою, перемішати і залишити в холодильнику на ніч. На повільному вогні довести варення до кипіння і варити 20-30 хвилин, помішуючи. В кінці розлити по банках і закатати.

Джерело: https://www.unian.ua/

 

 

 

переглядів: 5 877

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *