Курка у соусі з часником виходить найніжніша. А аромат який… Не передати словами! М’ясо дуже соковите, а хрумка скоринка так і манить скуштувати ще шматочок.
Інгрідієнти для курки:
- 2 кг курки
- 50 г вершкового масла
- 1 ч. л. солі
- 2 ч. л. паприки
- 4 ст. л. борошна
- перець за смаком
Інгрідієнти для соусу%
- 200 мл молока
- 6 зуб. часнику
- 0,5 ч. л. солі
- петрушка або кінза до смаку
Приготування:
Змішайте борошно з паприкою, перцем та сіллю. Добре перемішайте.
Курку можна розділити на частини або відразу купити окремо стегна або ніжки. Трохи присолити м’ясо, а потім опустити його в борошняну суміш. Ретельно перемішайте, щоб вся курка була в борошні.
Змішайте олію та вершкове масло, викладіть на пательню. Обсмажуйте курку з двох сторін на середньому вогні.
Для приготування соусу змішайте подрібнену зелень, подрібнений часник, молоко (можна замінити на вершки). Посоліть за смаком, перемішайте.
Перекладіть курку у гусятницю ( чи іншу форму). Залийте соусом, накрийте кришкою. Поставте на вогонь нижче середнього на 10-15 хвилин.
Ось і все, курка в соусі готова. Смачного!