Лінива вечеря: 3 рецепти для всієї родини

Збір коштів на потреби армії України
07.06.2022

Лінива вечеря: 3 рецепти для всієї родини

Вечеря – це те, що не має забирати багато часу і, безумовно, бути смачним. Якщо є завдання нагодувати свою родину саме такою їжею, а не просто смачним супом, скористайтеся цими рецептами. Нижче знайдете рецепт курячого філе в кокосовому молоці, картоплі по-французьки і макаронів лумаконі з м’ясною і сирною начинкою.

Куряче філе в кокосовому молоці

Куряче філе в кокосовому молоці

Інгредієнти

  • Куряче філе – 2 шт.
  • Цибуля – 1/2
  • Часник – 2 зуб.
  • Курячий бульйон – 200 мл
  • Лайм – 1/2
  • Коричневий цукор – 2 ч. л.
  • Кокосове молоко – 250 мл
  • Кінза – пучок
  • Оливкова олія і вершкове масло
  • Сіль перець

Спосіб приготування

  1. Куряче філе розрізати уздовж навпіл. Можна його злегка відбити. Посолити, поперчити з двох боків.
  2. Цибулю дрібно нашаткувати. Натерти цедру лайма і вичавити сік.
  3. У сковороді розігріти оливкову олію і вершкове масло й обсмажити філе на високому вогні по 1 хвилині з кожного боку.
  4. Прибрати філе на тарілку.
  5. Зменшити вогонь до середнього і додати в сковороду цибулю. Коли вона стане м’якою, вичавити часник.
  6. Обсмажити до приємного запаху часнику. Додати цукор, влити бульйон.
  7. Коли він закипить, додати сік і цедру лайма. Дати покипіти 5 хвилин.
  8. Влити кокосове молоко і готувати 5 хвилин на повільному вогні, доки не загусне. Посолити, поперчити за смаком.
  9. Наприкінці додати куряче філе і дати йому дійти в соусі 2-4 хвилини.
  10. Вимкнути вогонь і додати рубану кінзу.

Картопля по-французьки зі свининою

Картопля по-французьки зі свининою

Інгредієнти

  • Картопля – 600 г
  • Свинина – 500 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Твердий сир – 300 г
  • Майонез – 150 г
  • Спеції – за смаком

Спосіб приготування

  1. М’ясо нарізати на тонкі довгі шматочки. Натерти сіллю, часником, спеціями для м’яса. Дати настоятися 15 хвилин.
  2. Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Картоплю нарізати кільцями. Сир натерти на дрібній тертці.
  3. Змастити олією ємність для випікання, викласти м’ясо, потім половину цибулі, додати половину майонезу.
  4. Розподілити по м’ясу. Викласти шар картоплі, посолити, поперчити, викласти цибулю.
  5. Розподілити майонез, що залишився. Зверху посипати тертим сиром і поставити в духовку, розігріту до 180 градусів, на 50 хвилин.

Лумаконі із сирною чи м'ясною начинкою

Лумаконі із сирною чи м’ясною начинкою

Інгредієнти

  • Макарони лумаконі – 250 г
  • Томатна паста – 100 мл
  • Вода – 300 мл
  • Сир чеддер – 200 г сиру

Для м’ясної начинки

  • Фарш (будь-який) – 200 г
  • Цибуля – 1/2
  • Морква – 1/2
  • Спеції, сіль за смаком

Для сирної начинки

  • Рикота – 250 г
  • Шпинат – 100 г шпинат
  • Спеції, сіль за смаком

Спосіб приготування

  1. Для м’ясної начинки обсмажити овочі й м’ясо. Можна додати трохи томатної пасти. Посолити, поперчити.
  2. Для сирної начинки розморозити шпинат, додати рикоту, спеції та сіль. Перемішати.
  3. Відварити лумаконі, дати стекти воді, викласти у форму.
  4. Начинити фаршем чи сирною начинкою. Залити водою і томатною пастою.
  5. Запікати 20 хвилин за 180 градусів. Прикрасити сиром.

Джерело: https://lifestyle.segodnya.ua/

переглядів: 3 697

Кількість коментарів: 2
  1. Ви нічого не наплутали в інгредієнтах: кокосове молоко, коричневий цукор, оливкова олія…
    Ці рецепти справді розраховані на українців, що наразі перебувають у стані війни?!

    • Шагоферов Сергей 08.06.2022 at 09:52 Відповіcти

      Дякуємо за коментар. Дійсно інгредієнти не зовсім звичайні. Особливо зараз. Тому будемо шукати простіші рецепти. Але зазвичай домогосподарки завжди знаходять чим щось замінити. Наприклад, можна спробувати замінити кокосове молоко нежирними вершками або молоком із додаванням кокосової стружки. А замінити коричневий цукор досить просто: потрібна така ж кількість білого продукту, якщо ви готуєте чай, каву або випічку. А в разі приготування курки або качки використовуйте мед. Він забезпечить підсумковий делікатес тими ж смаковими якостями, що і коричневий рафінад.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *