Літні сніданки: 5 смачних та швидких рецептів на ранок

15.06.2021

Літні сніданки: 5 смачних та швидких рецептів на ранок

Літні сніданки мають бути особливими: не надто ситними, легкими, смачними і обов’язково вітамінними.

Сніданок №1. Вівсянка з ягодами

Топ-8 корисних літніх сніданків

Класичний сніданок влітку набуває ягідних ноток.

 Інгредієнти:
  • 2 ст. ложки вівсяних пластівців,
  • 2 ст. ложки ягід,
  • 1 ст. ложка сметани,
  • 1 ч. ложка цукру,
  • щіпка солі,
  • 1 склянку окропу.

Приготування:

  1. У глибокій тарілці змішай вівсяні пластівці, цукор і сіль.
  2. Залий пластівці окропом, щільно накрий кришкою і залиш на 5 хвилин, щоб вони запарилися.
  3. Візьми літні ягоди на вибір: полуницю, малину, суницю, смородину, чорницю тощо. Великі ягоди поріж.
  4. Додай у кашу ягоди, сметану і перемішай.

Сніданок №2. Яєчня з овочами

сніданок

Для багатьох людей яєчня – невід’ємний атрибут початку дня. А в літній сезон вона збагачується вітамінними овочами.

Інгредієнти:

  • 2 яйця,
  • 1 ст. ложка вершкового масла,
  • 1 кабачок,
  • 0,5 цибулини,
  • зелень: кріп, петрушка,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком.

Приготування:

  1. Цибулю поріж півкільцями і обсмаж на маслі 5 хвилин.
  2. Молодий кабачок поріж кружальцями завтовшки до 5 мм і відправ на сковорідку до цибулі ще на 5 хвилин.
  3. Переверни кабачки і вбий в них яйця.
  4. Покриши зелень, посип яєчню, обсмаж дві хвилини, посоли, поперчи і подавай.

Сніданок №3. Дієтичний овочевий салат

Салат з пекінської капусти, пекінська капуста, сезам, спеції, олія

Пекінська капуста легша для шлунку і ніжніша на смак, ніж традиційна білокачанна.

Інгредієнти:

  • 300 г пекінської капусти,
  • 0,5 яблука,
  • 1 ч. ложка лимонного соку,
  • зелень: кінза, петрушка,
  • 1 ст. ложка насіння кунжуту,
  • 1 ст. ложка оливкової олії,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком.

Приготування

  1. Пекінську капусту тонко нашаткуй, трохи присоли і помни руками, щоб вона стала м’якше.
  2. Яблуко очисти від шкірки, потри на крупній тертці і скропи лимонним соком.
  3. Подрібни зелень.
  4. Змішай пекінську капусту з яблуком і зеленню, посоли, поперчи за смаком, додай кунжутне насіння, заправ оливковою олією і перемішай
  5. Дай салату настоятися кілька хвилин і подавай.

Сніданок №4. Капустяні оладки

Капустяні оладки

Влітку навіть оладки можуть бути вітамінними. Спробуй незвичайний рецепт овочевих оладок.

Інгредієнти:

  • 500 г капусти,
  • 1 цибулина,
  • 1 морква,
  • зелень: кріп, петрушка,
  • 2 яйця,
  • 3 ст. ложки борошна,
  • 3 ст. ложки олії,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком.

Приготування:

  1. Капусту нашаткуй, пробланшуй у підсоленій воді 3 хвилини і відкинь на друшляк.
  2. Дрібно поріж цибулю. Моркву натри на дрібній тертці. Подрібни зелень.
  3. З’єднай овочі та зелень, додай яйця, посоли, поперчи і перемішай.
  4. Потім додай просіяне борошно і замісити негусте тісто.
  5. Викладай ложкою тісто невеликими порціями на розігріту сковороду з олією і готуй, як звичайні оладки.
  6. Обсмажуй оладки з обох сторін по 2 хвилини до золотистого кольору.

Сніданок №5. Сирники з вишнею

сніданок

Сир добре поєднується з ягодами, а вітамінні сирники – дуже гарний початок дня.

Інгредієнти:

  • 300 г сиру,
  • 1 яйце,
  • 100 г вишні,
  • 2 ст. ложки борошна,
  • 2 ст. ложки цукру,
  • 1 ч. ложка крохмалю,
  • 1 ст. ложка олії,
  • щіпка солі.

Приготування:

  1. З’єднай сир, яйце, просіяне борошно, цукор, сіль і заміси тісто.
  2. Вишні очисти від кісточок і трохи присип крохмалем.
  3. З тіста сформуй коржі, вклади у кожен кілька вишень, з’єднай краю, приплюсни і обваляй у борошні.
  4. Обсмаж сирники з двох боків на розігрітій сковороді в олії 5 хвилин до золотистої скоринки.
  5. Подавай сирники гарячими або остиглими зі сметаною або чаєм.
, , переглядів: 437

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *