Магнітні бурі у квітні 2015 – прогнози

03.04.2015

 

    В які дні другого місяця весни слід очікувати підвищеної сонячної активності, геомагнітних збурень та погіршення самопочуття?
  
  З точки зору сонячної активності, квітень 2015 навіть трохи спокійніший за попередній березень. Хоча, за попередніми даними, на початку місяця магнітосфера Землі буде трохи збудженою 3-4 числа. Можливі слабкі та помірні магнітні бурі у період 13-19 квітня

   У середині та другій половині місяця ймовірний викид плазми і спалах на Сонці, який здатний спричинити магнітну бурю на Землі, порушення в роботі засобів супутникового зв’язку, енергосистем, а також проблеми зі здоров’ям та настроєм у метеочутливих людей.
 
  Особливо вразливими можуть бути люди з ослабленим імунітетом, весняним авітамінозом, нервовими розладами, хворі (сердечники, гіпертоніки).
 
  Космічний Центр Оточуючого Середовища (Space Weather Prediction Center, USA) прогнозує помірні магнітні бурі 10 та 16 квітня
 
   За даними Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ТЕСИС,  невелике збудження магнітосфери Землі очікується 3, 4, 10, 13-16, 18, 19, 25 квітня. Помірні магнітні бурі ймовірні у період 15-19, 21, 30 квітня. Сильні магнітні бурі поки не прогнозуються.

    За даними GISMETEO.ua, отриманими зі Space Environment Center, NOAA & U.S. Air Force (США), слабкі магнітні коливання в Україні відчуватимуться  2-3, 9-11, 14-17, 21-22 квітня.
 
      УВАГА!
   Найбільш точний прогноз наукові фахівці дають за одну-три доби до початку магнітної бурі або магнітного шторму – після отримання обсерваторіями та цифрової обробки сигналу про спалахи, викиди плазми, протуберанці, плями, «чорні діри» та інші зміни на Сонці. 

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 

 

, , переглядів: 1 092

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *