Мелена чи розчинна: як кава впливає на організм людини

02.08.2022
Ефект після робусти і арабіки відрізняється. Когось бадьорить, а когось присипляє. Ми з’ясували, чи є різниця між арабікою і робустою, чи можна пити каву на ніч і коли вона небезпечний.
Вплив молотої та розчинної кави різний

За словами фахівця з якості кави Дар’ї Буц, головне в каві колір обсмажування і спосіб приготування. Температура води має бути не більше 95 градусів, а зерна – не дуже темного кольору, але й не зовсім зеленого.

Зелена кава – це просто маркетинг”, – пояснює Сергій Шейко, керівник лабораторії кави.

Правильна кава має бадьорити, а також посилювати увагу та концентрацію. Лікар нейрофізіолог Олександр Сторожук запевняє, що кава впливає на рівень інтелектуальних процесів, або ж навпаки – викликає емоційний роздратування.

Примітно, що вплив меленої і розчинної кави теж істотно відрізняється. У сублімованих більше не кофеїну, який бадьорить, а теоброміну, який надає заспокійливу дію. Тому розчинну каву слід пити, наприклад, після, істерики.

Цікаво, що і ефект після робусти і арабіки відрізняється. Після чашки кави з арабіки швидкість мислення і працездатність ледь не погіршилися. А ось після робусти – показники покращилися на третину.

“Робуста має більш виражений ефект. Оскільки покращує і пам’ять і концентрацію уваги і швидкість взагалі перемикання на роботу”, – пояснює Сторожук.

Небезпечна доза кави, на думку вчених, для кожного своя. А ось оптимальна до трьох горняток на день.

Джерело: https://lifestyle.segodnya.ua/

переглядів: 987

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *