Морозиво: 3 рецепти смачних ласощів, які можна приготувати вдома

05.06.2021

Морозиво: 3 рецепти смачних ласощів, які можна приготувати вдома

Морозиво – улюблені ласощі дорослих і дітей, тому варто навчитися робити його самостійно. До того ж домашній продукт корисний, адже не має ароматизаторів і різних шкідливих добавок. Сьогодні ми розповімо, як приготувати вершкове, шоколадне і полуничне морозиво.

Рецепт вершкового морозива

домашнє морозиво

Вершкове морозиво: рецепт з фото © Depositphotos

Інгредієнти:

  • Вершки – 3 ст. (22% жирності і вище)
  • Яєчні жовтки – 6 шт.
  • Цукор – 150 г.
  • Ваніль – за смаком

Приготування:

  1. Вершки добре прогріти, довести майже до кипіння.
  2. Змішати жовтки, цукор і ваніль. Перелити в суміш гарячі вершки і перемішати.
  3. Поставити на вогонь, щоб маса стала досить густою. Остудити і збити трохи міксером.
  4. Прибрати в морозилку на 2 години. Знову збити міксером.
  5. Залишити в холодильнику ще на 3 години.

Рецепт шоколадного морозива

домашнє морозиво

Шоколадне морозиво © Depositphotos

Інгредієнти:

  • Шоколад темний – 340 г.
  • Яєчний жовток – 12 шт.
  • Молоко – 6 ст.
  • Цукор – 1 ст.

Приготування:

  1. Змішати збиті жовтки, 2 склянки молока і цукор.
  2. Нагріти в каструлі до густоти.
  3. Зняти з вогню і ввести решту молока, а також половину натертого шоколаду.
  4. Добре перемішати. Охолодити.
  5. Подрібнити решту шоколаду і додати його до маси.
  6. Перемішати і заморозити, періодично помішуючи.

Рецепт полуничного морозива

домашнє морозиво

Полуничне морозиво © Depositphotos

Інгредієнти:

  • Полуниця (нарізана) – 4 ст.
  • Вода – 0, 75 ст.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Лимон – 2 шт.
  • Цукор – 1 ст.

Приготування:

  1. Зняти цедру з цитрусів і вичавити сік. Цедру відкласти.
  2. Змішати в каструлі цукор, воду і цедру. Довести до кипіння.
  3. Зменшити вогонь і варити сироп 15 хвилин.
  4. Остудити, процідити і додати сік цитрусів.
  5. Половину полуниці збити в блендері з половиною сиропу. Покласти в контейнер, в якому буде заморожуватися десерт. Повторити те ж саме з другою половиною сиропу і полуниці.
  6. Поставити морозиво до морозилки. Через 3 години перемішати і знову поставити до морозилки. Загальний час заморозки – близько 6 годин.

 

переглядів: 369

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *