Мистецтво під ключ: презентація книги кураторки Каті Тейлор про артменеджмент

23.09.2021

 

10 жовтня у Kooperativ відбудеться презентація книги Каті Тейлор «Мистецтво під ключ. Менеджемент і маркетинг культури». Перший тираж видання, створений за підтримки Українського культурного фонду у видавництві ArtHuss, буде доступний у культурних інституціях, креативних просторах та бібліотеках України з жовтня. У вільний продаж книга надійде у першій половині 2022 року. 

Книга «Мистецтво під ключ. Менеджмент і маркетинг культури» розповідає про те, як управляти культурними проєктами в Україні, про відносини бізнесу і мистецтва та про те, як займатися підприємництвом у культурі. Вона буде особливо на часі тим, хто тільки починає свою кар’єру і не знайшов відповідей у рамках офіційної освіти чи на професійних курсах.

«Головне, що мені хотілося б закласти в цю книгу, — це натхнення. Нехай воно стане імпульсом, що допоможе створити проєкт вашої мрії».

Катя Тейлор, авторка книги «Мистецтво під ключ. Менеджмент і маркетинг культури» 

Розглядаючи приклади світової практики, вдивляючись в історію культури та спираючись на досвід агентства Port.agency, його засновниця Катя Тейлор розповідає, як налагодити діалог між художниками та бізнесом, як співпрацювати з державними структурами та перетворити мистецький проєкт на інструмент міжнародної культурної дипломатії.

«Книжка Каті Тейлор важлива з огляду на непересічний досвід авторки, якій вже багато років вдається робити актуальний та важливий культурний продукт в нашому контексті. І книжка ця — майстер-клас із менеджменту, який авторка проводить для тебе, читачу, щиро ділячись історіями своїх здобутків та повчальних форс-мажорів».

Олександр Михед, куратор мистецьких проєктів

Книга «Мистецтво під ключ» буде корисною кураторам, артменеджерам, художникам та представникам креативних професій, що прагнуть працювати з сучасним мистецтвом — як досвідченим спеціалістам, так і початківцям. До її теоретичної частини також додано «Робочий блокнот», що стане незамінним помічником у плануванні бюджетів і таймінгу для втілення успішних культурних проєктів. Його примірник також буде доступним у форматі pdf — для самостійного роздрукування і використання у роботі.

 

10 жовтня о 18.00 відбудеться перша презентація книги, а також зустріч представників бізнесу та мистецтва у форматі speed dating — для обговорення можливостей та перспектив співпраці.

Також 16 та 17 жовтня у просторі Kooperativ відбудуться відкриті дискусії у форматі small business talks між представниками бізнесу та мистецтва.  

 

Відвідати презентацію та долучитися до дискусій можна за попередньою реєстрацією за посиланням https://forms.gle/oUVK9JJcoktXmnnVA.

Проєкт реалізується за підтримки Українського культурного фонду. 

 

Інформаційна довідка

Port.agency — агенція взаємодії бізнесу та мистецтва, направлена на розвиток культурного й художнього середовища в Україні та за її межами. У портфоліо локальні й міжнародні проєкти з UN Women, Посольством США в Україні, Французьким інститутом в Україні, UNICEF, Comfy, Motorola, Vogue Ukraine, Одеським міжнародним кінофестивалем.

ArtHussвидавництво, що спеціалізується на нон-фікшн та популярних виданнях про мистецтво та візуальну культуру. Засноване з метою легко розповідати про складне та висвітлювати важливі тенденції і теми. У портфоліо видавництва — твори Марини Абрамович та Ганса Блумквіста, художні альбоми Влади Ралко та Володимира Буднікова, посібники та підручники з мистецтвознавства, дизайн-мислення та інших актуальних тем.

Український культурний фонддержавна установа, створена з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. 

, , переглядів: 1 160

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *