На Хрінницькому водосховищі копають волинські археологи [Фото]

28.08.2015

Вже двадцять другий польовий сезон працює Волинська рятівна археологічна експедиція Інституту археології НАН України на багатошаровому поселенні біля села Хрінники Рівненської області.

Про це повідомляють у прес-центрі ДП «Волинські старожитності».

«На жаль, немає з ними засновника експедиції, дослідника минувшини Волині Дениса Никодимовича Козака. Але ми пам`ятаємо про нього і продовжуємо його справу», – йдеться у повідомленні.

Нещодавно під керівництвом Антона Панікарського відкрили два житла, що належать східногерманському племені готів, які проживали на цій території у ІІ-IV століттях нашої ери. Також дослідили житло ранньослов`янського часу V-VI століття нашої ери із залишками печі.

 

 

Серед знахідок на території поселення варто виділити готські застібки для плащів та прясло із рунічними знаками. Також трапляються керамічні форми епохи бронзи та ранньозалізного часу. Особливої уваги заслуговує кістяне долото скіфського часу. Серед найраніших матеріалів на Хрінницькому поселенні зафіксовані крем`яні знаряддя пізнього кам`яного віку, якими користувалися мисливці на північного оленя.

 

 

Учасники експедиції також планують обстежити місце наступу російської 8-ї армії під час Брусиловського прориву 1916 року біля села Вербень, де залишилось багато могил невідомих воїнів австрійської та російської армій.

 

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Ще більше цікавого

У Польщі біля торгового центру влаштували “парковку” для собак [Фото]

20 оригінальних візитівок, які зробили своїх власників відомими [Фото]

У Китаї побудували міст вздовж річки [Фото]

«Розумні» кришки можуть визначати свіжість молока

Ідеальне жіноче й чоловіче тіло на пляжі [Інфографіка]

, , , , переглядів: 589

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *