На Рівненщині 2 листопада стартує мандрівний фестиваль – відкриє його фільм про COVID-19

01.11.2021

Завтра, 2 листопада, на Рівненщині  стартує мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

Як повідомила Суспільному регіональна координаторка Мандрівного Docudays UA в області Світлана Кухарук, загалом до показу на ньому готують 7 кінострічок.

Docudays UA – це Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини. Цьогоріч він буде 18 за ліком і на Рівненщині розпочнеться 2 листопада.

“Ми залучили місцеві громади і покажемо документальні хіти й стрічки-улюбленці цьогорічного березневого фестивалю. На глядачів та глядачок чекають 7 документальних фільмів, створених упродовж останніх двох років”, – зазначила Світлана Кухарук.

Запроваджена на Рівненщині “червона” епідзона внесла корективи у формат фестивалю.

“Ми до останнього сподівалися, що проведемо фестиваль офлайн, домовилися про покази фільмів на популярних креативних локаціях, планували закупку антисептичних засобів та масок. Але зі зрозумілих причин покази та дискусії відбудуться онлайн на платформі Zoom. Це, звісно, не спілкування “вживу”, але до віртуальних зустрічей і показів зможуть долучитися з інших областей”, – розповіла регіональна координаторка фестивалю.

Після показів, зі слів Світлани Кухарук, відбудуться обговорення з експертами на тему прав людини, зокрема, права на здоров‘я.

Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA на Рівненщині відкриють 2 листопада о 18:00.

Стартує він із показу та обговорення фільму “76 днів”. Стрічку зняли у місті Ухань і вона про те, як 23 січня закрили місто, в якому проживає 11 мільйонів людей, для боротьби зі спалахом нової епідемії COVID-19.

Фільм “76 днів” розповідає історії людей, які опинилися в епіцентрі пандемії: про жінку, яка марно благає востаннє попрощатися з батьком, про дідуся з ураженням мозку, який шукає дороги додому, про пару, якій кортить побачити свою новонароджену дитину, та про медсестру, рішуче налаштовану повернути особисті речі сім’ям загиблих. Це історії про смерть і переродження міста на 76-денному локдауні, а також людську стійкість у часи пандемії.

переглядів: 845

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *