Найсмачніший оселедець під шубою для майбутніх свят: відкриваємо секретний інгрідієнт

22.11.2021

Найсмачніший оселедець під шубою для майбутніх свят: відкриваємо секретний інгрідієнт

Новий рік вже не за горами, а це означає, що настав час освіжити пам’ять і поповнити свій кухонний арсенал новими апетитними, цікавими кулінарними фокусами.

Хочете, щоб найсмачніший оселедець під шубою опиниться на вашому святковому столі? 

Запам’ятовуйте цей рецепт оселедця під шубою з одним таємним інгредієнтом, і нехай гості гадають, що ж такого ви додаєте у салат. Запевняємо, смак такої «Шуби» оцінять навіть найприскіпливіші експерти.

 

Перш ніж приступити до рецепту, пропонуємо вашій увазі кілька хитрощів, які допоможуть додати оселедцю під шубою чудової пишноти, м’якості та легкості. Досвідчені господині не рекомендують розмазувати майонез ложкою. Краще наповни майонезом невеликий пакет або мішечок, обрізати у нього один із куточків і поливати шари салату соусом саме так.

Найчастіше першим на тарілку викладають саме оселедець. Але це легко можна модифікувати для власної зручності. Погодьтеся, не раз можна помітити, як гості ганяють по слизькій тарілці крихітні шматочки риби. Спробуйте почати викладати шари на тонку подушку з картоплі. Це виправить ситуацію.

Зробити стравою ніжнішою зможе процес натирання відварених овочів безпосередньо над тарілкою. Так, зробити це непросто, бо руки втомлюватимуться. Але чудовий смак такого оселедця під шубою говоритиме сам за себе. Так вийде не трамбувати шари салату, а обережно поступово натирати все.

До речі, існує думка, що чим менше шматочки інгредієнтів «Шуби», тим краще. Домогосподарки вважають, що нарізати оселедець і цибулю потрібно дуже дрібно, а картоплю, моркву, яйця та буряки радять натерти виключно на маленькій тертці. Ця порада має право на існування, але краще відштовхуватися від смакових переваг твоєї родини. Не кожному сподобається дуже маленька нарізка цього салату.

 

Давай розкриємо секретний інгредієнт з нашого рецепту. Уважно погляньте на список компонентів і порівняйте з тим, за яким ви готували цей салат раніше.

 ІНГРЕДІЄНТИ:
  • 2 шт. буряків
  • 2 плавлені сирки
  • 3 яйця
  • 2 шт. моркви
  • 1 шт. цибулі
  • 5 штук. картоплі
  • 1 оселедець
  • майонез
  • спеції

ПРИГОТУВАННЯ:

Очистіть від кісточок і починайте нарізати філе оселедця на шматочки такого розміру, як вам більше подобається. Цибулю наріжте дрібним кубиком. Помістіть кожен інгредієнт в окрему ємність.

Натріть кожен варений овоч на тертці. Розмір тертки теж вибирайте той, який до смаку саме вашій родині. Картопля, морква, яйця та буряк, які вже натерті, також розкладіть по різних тарілочках. Це робиться для того, щоб аромати продуктів не змішалися раніше.

Плавлені сирки також потрібно натерти на великій тертці. Попередньо їх можна відправити до морозильної камери, щоб простіше було натерти трохи підморожений продукт. Але можна подрібнювати такий компонент і більш м’якому вигляді.

Щоб салат вийшов високим та красивим, використовуйте формочки для випікання. Їх можна помістити просто на тарілку і викладати шари салату, а коли закінчите сервірування, то форми легко можна зняти і відправити в мийку.

Хоч шари оселедця під шубою можна міняти, але за традицією саме рибу викладають на тарілку першою. Потім шар цибулі. А ось майонез спробуйте наносити не ложкою, а зі спеціального мішечка. Потім викладайте шар картоплі та знову поливатей майонезом. На картоплю додайте шар плавленого сиру, щоб додати салату нотку ніжності та легкості. Після цього викладають яйця, моркву, і буряк. Декоруйте салат так, як дозволяє фантазія.

 

Досвідчені кухарі радять підбирати для оселедця під шубою буряк із солодким присмаком. Це теж дозволить зробити салат смачнішим. Заради експерименту можна додати між шарами моркви та буряків тонкий пласт тертого яблука. Він додасть Шубі незвичайну і навіть злегка екзотичну нотку.

А які секрети приготування цього салату маєте ви? Поділіться думками про те, як має виглядати найсмачніший оселедець під шубою.

, , переглядів: 273

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *