Народні прикмети: чи можна тримати вдома чорного кота

03.03.2021

Наявність чорної кішки в будинку, про яку прикмети обіцяють багато бід і нещасть, весь час викликає інтерес у громадськості. Згідно із забобонами, така кішка приносить в будинок багато проблем, інформує Ukr.Media.

Як з’явилася прикмета про чорну кішку

Досі забобони про чорну кішку є досить популярними. Багато хто боїться їх, вважаючи, що вони можуть принести біди і нещастя. Саме тому намагаються обійти, якщо чорна кішка перебігла їм дорогу. Раніше кішки темного забарвлення асоціювалися з магією і чаклунством.

У період епідемії чуми, їх вважали рознощиками хвороби, тому зустрічі з ними намагалися уникати. Якщо зустріти чорну кішку в темному провулку, то це вважалося передвісником нещасть.

Стародавні слов’яни ставилися з великою повагою до чорних кішок, оскільки вони найкраще винищували гризунів, а так само були сильними талісманами житла. При новосіллі насамперед в будинок пускали чорного кота, щоб він подружився з домовиком.

Чорна кішка в будинку: добре чи погано

Не завжди чорні кішки є передвісником нещастя. Кішка з темним забарвленням в будинку є справжнім оберегом. Вона захищає господарів житла від будь-якої магії, заздрості і зла. Тварина допомагає господареві впоратися з головним болем, втомою і перепадами тиску. Її по праву можна назвати справжнім лікарем.

Якщо кішка з темним забарвленням випадково прибилася, то її обов’язково потрібно впустити на поріг і нагодувати. У жодному разі не можна проганяти тварину. Вважається, що вона приходить в той будинок, де негативна атмосфера.

 

Якщо в будинок прийшла вагітна кішка, то це до поповнення в сімействі. Якщо вона потрапила в будинок, де знаходиться важко хвора людина, то незабаром вона видужає. Якщо вихованець з’явився в будинку після смерті родича, то душа покійного попереджає сім’ю про можливі нещастя. Не варто лякатися, якщо непрохана гостя вирішила піти з дому, це свідчить про те, що вона вже виконала свою місію.

Ставлення різних народів світу до чорної кішки

Єгиптяни поклонялися кішці, як божеству, тому шанували її і поважали. Вони вважали її зразком краси і витонченості. Народ вірив, що вона принесе удачу і благовоління богів. Крім того, її вважали символом грації.

Жителі Європи впевнені, що чорний кіт приносить в будинок процвітання і удачу.

Слов’яни теж віддавали перевагу кішкам такої масті, оскільки вважали їх оберегами від злих духів, нечистої сили, заздрісників і злодіїв. Саме тому таких кішок завжди впускали першими в будинок, вірячи, що так не буде принесена жертва у вигляді старшого члена сім’ї.

Якщо самотня дівчина візьме до себе в будинок таку кішку, то незабаром в її житті все налагодиться і у неї з’явиться багато шанувальників.

Сучасні прикмети про чорних котів

Багато людей досі вірять в те, що кішки можуть зцілювати людину від різних хвороб. Все це пов’язано з тим, що в них сильна енергетика, яка допомагає поліпшити стан хворої людини.

Вихованець сам розуміє, де у людини хворе місце, тому прагне лягти саме туди. Він буде лягати на це місце до тих пір, поки людині не стане легше. Існує дуже багато випадків, коли тварина допомагала вилікувати людину від різних хвороб.

Люди у яких вдома є коти, стверджують, що вони можуть лікувати всі простудні хвороби, депресію, біль в суглобах, а також допомагають позбутися від згубної залежності. Кішки можуть багато чого: вони піднімають настрій, відновлюють енергетичний баланс і сили.

Жителі Японії вірять, що якщо кіт з чорним забарвленням чхає, то йому потрібно говорити “Будь здоровий!”. Після цього у людини ніколи не буде проблем із зубами.

, , переглядів: 14 813

Один коментар
  1. У великих населених пунктах, зокрема в містах, чорних кішок набагато більше, ніж в селах. Дослідники намагаються розгадати цей феномен, але поки до єдиної думки не дійшли. Припускають, що, швидше за все, розгадка криється в побічних ефектах гена чорного забарвлення. Помічено, що тварини з чорною шерстю спокійніші, більш стійкі до стресів і більш люб язно відносяться до людини. Можливо, саме тому чорні кішки краще пристосовані до напруженого міського життя, ніж їх родичі інших забарвлень. Тільки так на сьогоднішній день можна пояснити різке зростання кількості чорних кішок в міських популяціях.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *