Навіщо протирати куртку оцтом: секрет досвідчених господинь

13.09.2022

Якщо верхній одяг протерти оцтом, ви позбудетеся від проблеми, яка переслідує багатьох людей у холодну пору року.

Навіщо протирати куртку оцтом

Верхній одяг як губка вбирає у себе усі запахи. Чи то ви одягнені зайшли на кухню, коли там готувалося щось смачненьке, і тепер пахнете свіжою випічкою або котлетами, чи то на вихідних відпочили з друзями, і ваш верхній одяг увібрав запах спиртного. У будь-якому з цих випадків виникає питання, як прибрати запах з куртки.

При цьому часто немає так багато часу, щоб випрати куртку або інший верхній одяг. Адже у холодну пору року такі речі сохнутимуть досить довго. А часу обмаль, тому що буквально завтра ви хотіли знову одягти цей же верхній одяг на роботу, проте неприємний запах не дозволяє вам цього зробити.

Відповідь на запитання, як прибрати запах з куртки без прання, досить проста. Тут допоможе звичайний оцет, який, швидше за все, є на кожній кухні.

Як оцет допомагає позбутися неприємних запахів

Для видалення неприємного запаху підійде як звичайний, так і яблучний оцет. Потрібно підготувати розчин – у 250 мл теплої води додати 2 столові ложки оцту.

Рідину варто нанести на куртку одразу, як тільки ви приготували розчин. Для цього можна скористатися, наприклад, ватними дисками. Потім залишаємо куртку на деякий час, щоб речовина просочилася у тканину.

Далі куртку потрібно висушити. Як тільки рідина, яку ви нанесли, висохне, усі неприємні запахи зникнуть.

Оцет також допоможе, якщо винило питання, як позбутися запаху поту на одязі без прання. Якщо запах поту просочився на верхній одяг, він досить стійкий і не зникає сам після провітрювання, можна приготувати розчин оцту та лимонної кислоти. Замість останньої також можна взяти сік лимона. Цим розчином потрібно обробити шви між рукавами і боками верхнього одягу.

Джерело: https://glavred.net/

 

переглядів: 572

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *