Як приготувати скумбрію, запечену з хурмою та апельсинами? Цікаве питання…
А все банально просто
Вам потрібно буде:
- 2 скумбрії
- 2 апельсини
- 2 хурми
- 6 зубчиків часнику
- 3 лаврові листи
- 30 мл рослинної олії
- 50 мл білого сухого вина
- сіль, перець за смаком
Приготування:
Головку часнику розділи на зубчики, почисти та роздави.
Апельсин і хурму вимити і нарізати на частинки.
У форму для випікання викласти подрібнений часник, частинки апельсина та хурми.
Додатилавровий лист, сіль, чорний перець.
Відріжте у скумбрії голову, плавники і випотроште живіт.
Слід зазначити, що з замерзлою рибою робити всі ці процедури набагато простіше, ніж зі свіжою.
Обов’язково видалить темну плівку з черева, щоб риба не гірчила.
Розріжте рибу на шматки, викладіть у форму для випікання.
Змажте зверху рослинною олією, а потім акуратно влийте у форму біле сухе вино.
Випікайте рибу в заздалегідь розігрітій духовці протягом 35-40 хвилин до готовності.