Найвідоміші замки, які стали кіногероями + ФОТО

25.02.2015

Замок Данноттар, Шотландія (V-XIV ст.). Тут у 1990 році проходили зйомки фільму «Гамлет» (режисер Франко Дзефіреллі, у ролях Мел Гібсон і Гленн Клоуз).

 

 

  Фортеці та палаци, які можна побачити і під час туристичних подорожей, і в улюблених кінофільмах.

 

 

Замок Хайклер, Великобританія (к. XVII ст.)

 

Найпопулярніший серед усіх замків, в яких знімали фільми та серіали. Свою популярність серед кіноманів він отримав ще на початку 90-х років минулого століття, коли тут знімались численні епізоди серіалу «Дживс та Вустер» з культовими британськими акторами -Х`ю Лорі та Стівеном Фраєм. Багато сцен в екранізації роману Агати Крісті про міс Марпл «О 4.50 з Паддінгтона» теж були створені у замку Хайклер.

 

А ще легендарний замок був знімальним майданчиком для всіх сезонів серіалу «Аббатство Даунтон»:

 

 Кадр із серіалу “Аббатство Даунтон”

 

 

Королівський замок Шамбор, Франція (XVI ст.)

 

 

У 1991 році творці мультфільму «Красуня та Чудовисько» обрали прототип для анімаційного замку Чудовиська і знайшли ідеальний варіант – Шамбор.

 

 


 

Підгорецький замок, Україна, Львівська область (XVI ст. )

 

 

Саме цю споруду зробили Лувром, коли знімали усім відомий радянський пригодницький фільм «Д`Артаньян і три мушкетери» з Михайлом Боярським у головній ролі. У Підгірцях проходили різні частини “Марлезонського балету” і саме сюди Д`Артаньян привіз підвіски королеві від герцога Бекінгема.

 

Кадр із фільму “Д`артаньян і три мушкетери” (1978)

 

 

Айт-Бен-Хадду, Марокко

 

 

Тут знімали свої фільми Дзеффіреллі («Ісус з Назарета») і Скорцезе («Остання спокуса Христа», «Кундун»), тут створювався перший фільм із серії про Джеймса Бонда з Тімоті Далтоном у головній ролі, Олівер Стоун відзняв тут «Александра» з Коліном Фарреллом і Анджеліною Джолі, Рідли Скотт «Гладіатора» з Расселом Кроу. А першим фільмом, який створювався в Айт-Бен-Хадду, був сім разів оскароносний «Лоуренс Аравійський» (1962).

 


 Кадр із фільму “Троя”

 

 

Форт Рікасолі, Мальта (XVII  ст.)

 

 

На нього туристам досить важко потрапити, хіба що підплисти на власній яхті. А детально роздивитися можна тільки у фільмі «Троя» з Бредом Піттом у головній ролі та у «Гладіаторі» з Расселом Кроу.

 

Для зйомок культового серіалу «Гра престолів» форт Рікасолі використовувася як декорація Королівської Гавані:

 


 Кадр із серіалу “Ігри престолів”

 

 

Замок Хімедзі, Японія (XIV-XVII  ст.)

 

Найбільш відомий фільм, де можна побачити замок Білої чаплі (друга назва замку Хімедзі) – «Живеш тільки двічі» з циклу фільмів про Джеймса Бонда (Шон Коннері) та «Останній самурай» з Томом Крузом. Тут знімав Акіра Куросава. Обидва його фільми, зняті поблизу цього замку, «Ран» і «Тінь воїна» – отримані численні кінонагороди, у тому числі «Оскар» та «Золоту пальмову гілку» в Каннах. 

 

Кадр із фільму “Тінь воїна”

 


Джерела: BFM.ru, lviv.travelsvobodnijlemberg.blogspot.com

 

СТАТТІ ДО ТЕМИ:

10 Свято-Покровских храмов Ровенской области [+ Фото ]

 Янтарную комнату украсили 6 т солнечного камня

В воспетом Николаем Гоголем Дубенском замке появилась «Янтарная комната»

, , , , , , , переглядів: 3 477

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *