Небезпечні народні прикмети: 8 зловісних ознак долі

06.07.2023

Чому годинник зупиняється і чи варто боятися, якщо виє собака – дізнайтеся зі статті.

Слов’яни здавна вірили в силу народних прикмет. По погоді або поведінці тварин люди дізнавалися про прийдешні події і могли своєчасно підготуватися до них. Далеко не всі знаки від Вищих сил обіцяють добрі вісті, деякі попереджають про небезпеку. Розповідаємо, на які прикмети і забобони варто звернути увагу.

Зупинився годинник – езотерика

Для того, щоб правильно розтлумачити таку прикмету, потрібно звернути увагу на те, кому належить годинник. Якщо механізм носить певна людина, то їй слід краще піклуватися про своє здоров’я – велика ймовірність хвороби. Якщо ж зупинився настінний годинник в будинку, в такому випадку житлу загрожує пожежа, пограбування або смерть когось із проживаючих в ньому.

Птах залетів у вікно

Уважно подивіться на те, як поводиться птах, що опинився всередині квартири. Влетів у відкрите вікно – знак від померлих родичів. Езотерики вважають, що душі загиблих приходять у світ живих у вигляді птахів і намагаються про щось попередити. Пернатий потрапив в будинок через двері – до важкого захворювання або смерті когось із рідних. Але є і хороше тлумачення – до приїзду родичів або переїзду в інше житло. Птах, яка залетів в офісне приміщення, обіцяє конфлікти і розбіжності між колегами.

Якщо у вас є кішка і вона зловила непроханого гостя – це добрий знак. Домашня тварина захистила вас від можливих неприємностей.

Не можна повертатися, якщо щось забули

Мало хто знає, звідки взялася ця прикмета, хоча вірить в неї практично кожен. Вся справа в тому, що, виходячи з дому, ви несете енергетику позитивного руху вперед. Якщо повертаєтеся назад, то міняєте траєкторію на протилежну – негативну, тому велика ймовірність невдалого дня. Для того, щоб “повернути все, як було” після повернення додому, подивитеся в дзеркало і покажіть язик. Таким чином ви “віддзеркалите” те, що відбувається, і ваш рух знову буде по потрібній траєкторії.

Собака виє вночі – до чого це

Завдяки хорошому нюху і здатності вловлювати енергетичні вібрації, собака може відчути зміни і попередити про них господаря. Пам’ятайте, що якщо пес виє вночі – погані новини прийдуть здалеку або людина постраждає від чужих рук. При цьому потрібно звертати увагу – чотириногий, який виє пізно вночі, немов вовк – знак того, що у ваше життя втрутиться нечиста сила.

Переслідування, лак і виття не вашої собаки – до серйозної біди. Якщо пес жалібно скиглить поруч з вами – чекайте проблем зі здоров’ям. Нескінченне виття і катання собаки по підлозі – до значних змін у житті. А якщо тварина виє або скиглить перед важливою подією, будьте впевнені – все піде не за планом.

Про що попереджають ворони

З давніх-давен вважалося, що ворони – провісники поганих новин, так як тісно пов’язані з потойбічним світом. Наприклад, якщо ви чуєте каркання ворони, але не бачите саму птицю – це попередження про хворобу. Ворона сіла поруч, поговорила з вами і полетіла – в житті ви щось робите неправильно, потрібно міняти напрямок. Чути каркання під вікнами кілька днів поспіль – про вас хтось розпускає плітки. Ворона скаче по підвіконню – до великих грошових витрат.

Прикмети про одяг і речі навиворіт

Наші предки вважали, що неуважність, через яку ви одягаєте одяг неправильно, веде до неприємностей. Найпоширеніше тлумачення такої ситуації – людина, яка наділа одяг навиворіт, буде бита. Причому, не обов’язково фізично – її можуть перемогти морально або інтелектуально.

Існує прикмета, згідно з якою, нижня білизна, надіту навиворіт, обіцяє зраду партнера, конфлікти в парі або з друзями. Ділові предмети гардероба (піджаки, жакети, штани або сорочки), які ви наділи не тією стороною, попередять вас про сварки і негаразди на роботі. Нейтралізувати дію прикмети можна, якщо зняти одяг і кілька хвилин постояти на ній босоніж.

Привітати заздалегідь з днем народження

Повір’я, згідно з яким не можна бажати нічого людині до святкової дати, з’явилося дуже давно. Слов’яни вважали, що, коли дитина з’являється на світ, Вищі сили не відразу беруть її під свій захист. Таким чином, якщо ви заздалегідь вітаєте людину, значить нагадуєте нечистій силі про її існування і все, сказане вами з добрим посилом, іменинник знайде триразово, але в негативному значенні.

Розбите дзеркало

Кожен з нас чув про те, що розбити дзеркало – поганий знак. Народні прикмети свідчать, що дзеркало, що розбилося на сотні дрібних осколків, обіцяє загибель близької людини. Виглядати в розбите дзеркало теж не можна – накличете біду на себе і своїх рідних. Дзеркало, яке впало і розбилося, хоча його ніхто не чіпав – знак біди для людей, що живуть в будинку.

Якщо предмет розбився у вас в руках, значить нещастя станеться саме з вами. Уберегти себе від таких проблем можна, якщо зібрати осколки віником, не дивлячись в них, загорнути в тканину і винести на смітник поза домом.

Джерело: https://www.unian.ua/

 

 

, переглядів: 1 101

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *