Ніжний маковий пиріг зі сметанним кремом

Збір коштів на потреби армії України
22.09.2022

Ніжний маковий пиріг зі сметанним кремом

Коли хочеться побалувати себе та близьких смаколиком — не варто стримуватися. Радимо приготувати ніжний маковий пиріг зі сметанним кремом.

Для смачного макового пирога не потрібен кефір чи манка, достатньо масла, цукру, желатину і ще декількох інгредієнтів, які є в кожному холодильнику. Тісто виходить просто дивовижним — легким, ніжним, кремоподібним. До чаю такий маковий пиріг без кефіру підійде ідеально.

Ніжний маковий пиріг зі сметанним кремом

 

Інгредієнти на 12 порцій

  • Масло вершкове – 150 г
  • Мак – 150 г
  • Борошно пшеничне – 180 г
  • Цукор – 300 г
  • Желатин – 15 г
  • Сметана 20% – 500 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Ванілін – 1 ч. л.

Приготування макового пирога

  1. Вершкове масло має бути м’яким, кімнатної температури, тому перед приготуванням дістаньте його з холодильника і залиште на столі на 15-20 хвилин. Розітріть віничком із половиною цукру у мисці. Одразу додайте у суміш усі яйця. Ретельно перемішайте до однорідності.
  2. Всипте мак і перемішайте. Додайте просіяне борошно і розпушувач, замісіть негусте тісто.
  3. Змастіть форму для випікання маслом, перекладіть туди тісто та добре розрівняйте ложкою.
  4. Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин. Готовий маковий пиріг потрібно остудити.
  5. У невеликій каструльці замочіть желатин у 100 мл води та залиште на пів години для набухання. Потім поставте каструлю на невеликий вогонь і, помішуючи, нагрійте до повного розчинення желатину, але не доводьте до кипіння! Остудіть до кімнатної температури.
  6. Сметану змішайте із цукром, що залишився, і ваніліном, залиште на декілька хвилин, щоб цукор повністю розчинився. Потім влийте желатин, знову добре перемішайте.
  7. Охолоджений пиріг, не виймаючи з форми, залийте сметанним кремом і приберіть у холодильник на 4-5 годин.
  8. Зверху посипте маком.

Смачного!

Джерело: https://shuba.life/

 

 

переглядів: 854

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *