Новорічна ялинка своїми руками: як зробити їстівну прикрасу

Збір коштів на потреби армії України
16.12.2021

Новорічна ялинка своїми руками: як зробити їстівну прикрасу

Новорічна ялинка може бути їстівною. Прикрась стіл такий!

Зробимо смачну ялинку?

Справжня прикраса новорічного столу – ялинка із різних продуктів. Велика різноманітність харчових компонентів дозволяє готувати такі ялинки з цукерок та фруктів, овочів та цитрусових, навіть із м’яса та інших продуктів. Можна навіть, поставивши за мету зробити екстраординарним новорічне застілля, всі страви приготувати у вигляді ялинок і потім поставити на стіл таке їстівно-ялинкове стовпотворіння. Отже – починаємо!

Ялинкові солодощі

Без цукерок не обійдеться жодна гулянка, включаючи і різдвяний стіл. Тому робимо просто: збираємо цукерки в зелених або синіх обгортках, краще блискучих і прив’язуємо їх на міцну дерев’яну паличку, або на пляшку з соками. Такі ялинки надовго прикрасять навіть офісне місце, нададуть святкового вигляду будь-якому столу.

З печива у вигляді різнорозмірних зірочок можна сформувати теж ошатну ялинку, розфарбувавши її білою глазур’ю або кремом. Акцент такій ялинці додадуть яскраві маленькі ягідки або різнокольорові цукерки-драже.

Креативне новорічне деревце з декількох видів фруктів приємно оживлятиме новорічний стіл і надасть йому стильного вигляду та яскравої ошатності. Ось, наприклад, композиція, що складається зі шматочків ківі, ягід білого та синього винограду, кількох яскравих полуничок, скибочок сиру та сирної зірки на вершині, має дуже святковий навіть урочистий вигляд.

Аналогічно вищевикладеним правилам формують і ялинки з очищених ківі, нарізаних тонкими овалами лимонів та лаймів. Для прикраси їх можна посипати калиною або горобиною, і обов’язково – заховати основу в розсипі ягід ялин типу гранатових зерен. Складно, але можна спробувати створити десерт з шоколаду і полуниці. Для цього на металеву основу наносимо у вигляді конуса злегка розм’якшений шоколад, а потім встромляємо його ягоди полуниці, формуючи ялинку. Виглядає дуже ошатно, а вже на смак – абсолютно приголомшливо.

Овочеві ялинки

Але чудові ялинки можна зробити не тільки з цукерок та фруктів. Наприклад, така ялинка може бути сирною. Нарізаємо рівнобедреними трикутниками сир і акуратно просочуємо їх через високу дерев’яну або пластикову паличку із загостреним кінцем. Низ зміцнюємо на половинці яблука, а верхівку поміщаємо зірку з яскравого болгарського перцю

Красиво та майже «ялинково» виглядають деревця із зеленого салатного перцю. Для цього треба розрізати кожну перчинку по довжині на 3-4 сегменти та прикріпити їх на довгу шпажку так само, з невеликим нахилом униз. Верхівку прикрашаємо трикутником із червоного перцю – композиція готова.

Солоні та свіжі огірки будуть виглядати пікантно і красиво, якщо їх нарізати трохи під кутом, у вигляді витягнутого овалу і теж розмістити на паличці, проткнувши трохи асиметрично до центру. Аналогічно можна порізати копчену ковбасу (краще сиров’ялених і твердих сортів, щоб добре тримали форму) і так само нею прикрасити стіл.

На прямокутній або навіть круглій страві красиво виглядатиме ялинкова композиція з шматочків ківі, що розрізають навпіл, із зіркою з помідора або червоного перцю. Смішно буде виглядати і простий натюрморт зі стручків зеленого гороху (якщо зможете знайти взимку), сирної зірки та стовбура зі шматочків соломки.

Справжнім шедевром краси можна вважати викладений у вигляді ялинки город, де своєрідні ялинкові гірлянди створені з різних сортів салату, маленьких помідорів овальної або довгастої форми, кропу та пишних кущиків зелені на зразок базиліка та петрушки.

Просмотров: 2 659
переглядів: 1 014

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *