Коли ми робимо омлет чи яєчню на сковороді, не можна не помітити, що майже завжди у страву передається смак олії та жиру зі сковороди. А якщо омлет трохи перетримати, то замість смаку яєць і начинки у вас буде, в основному, смак жиру. Альтернативним варіантом приготування є омлет у пакеті або рукаві. Він готується без контакту з гарячою поверхнею, і смак у ньому складатиметься лише з яєць та начинки.
Підготовка яєць та інгредієнтів для начинки нічим не відрізняється від звичного омлету. Яйця розбиваємо, розмішуємо та присипаємо сіллю.
Начинку ріжемо дрібним кубиком, а сир трьом на тертці.
Визначальний момент, що всі інгредієнти треба поєднати одразу, адже можливості щось додати не буде. Тому і солі, і перцю, і сиру, одразу має бути покладено стільки, скільки потрібно на ваш смак. Після цього всі інгредієнти об’єднуємо воєдино.
Перемішуємо омлетну основу та переливаємо в руки або пакет. Щільно зав’язуємо і можна готувати.
Нагріваємо кастрюлю з водою до кип’ятку і занурюємо пакет із омлетом усередину.
10-20 хвилин у макеті достатньо до повної готовності. Залежно від кількості часу, омлет буде або із середнім, або з повним проварюванням яєць.
Омлет у пакеті разюче відрізняється від звичної версії зі сковороди. Ви відразу звернете увагу на насичений смак продуктів, адже їх не перебили жир та олія!