Оселедець під шубою – 8 ідей оригінальної подачі салату на святковий стіл

Збір коштів на потреби армії України
30.12.2021

Оселедець під шубою – 8 ідей оригінальної подачі салату на святковий стіл

Можливо в традиційному виконанні салат “Оселедець під шубою” багатьом вже встиг набриднути і набриднути, тому пропонуємо 9 ідей незвичайної подачі звичного нам салату.

Кожен рецепт відрізняється своїм особливим, унікальним смаком і я впевнена, стане гідною прикрасою святкового столу.

Оселедець під Шубою по-новому — оригінальна подача

Новизна салату полягає в тому, що ми його подаємо на стіл у вигляді рол, назвемо його Ролл – шуба або навпаки Шуба – рол. Але яку б назву ми не дали цьому салату, це дійсно незвичайний рецепт, особливо він сподобається шанувальникам рол. Тому якщо вам набридла класична Оселедець під шубою, беріть на озброєння – адже без цього салату і свято, не свято. Погодьтеся зі мною?

Інгредієнти для приготування:

Оселедець – 1/2 Буряк – 2шт. Картопля – 3 шт. Морква – 1 шт. Яйця – 2 шт. Листя салату – 2 шт. Майонез – 200 гр.

Процес приготування:

1. Насамперед нам необхідно відварити овочі. Потім остудити та почистити. Важливо! Овочам я даю час охолонути і відправляю полежати в холодильник, тоді вони стають податливими і краще труться на тертці.

2. Потім я приступаю натирати буряк на тоненькі слайси за допомогою спеціальної терки. Натираємо не всі буряки, приблизно 1.5 шт., залишивши половинку для начинки.

Слайси виходять тонкими, майже прозорими.

3. Робити рол ми будемо на бамбуковому килимку, попередньо покривши його харчовою плівкою.

4. Потім акуратно в ряд викладаємо слайси буряків з невеликим нахлестом один на одного, некрасивим краєм вниз, а гарний повинен бути вгорі, тому що він буде видно вже на готовому ролі.

5. Нам потрібно зробити суцільне бурякове полотно

 

6. Потім відступивши трохи від краю приступаємо натирати на великій тертці половину буряка, що залишилася. Розподіляємо її трохи більше за середину так, щоб у нас залишилися вільні краї. Той край, який від нас має бути меншим, який далі — трохи більшим.

7. Далі тертий буряк поливаємо майонезом.

 

8. Далі натираю на великій тертці решту овочів і укладаю їх шарами на буряки. Наступний шар у нас – морква. Укладаючи моркву, притискайте, тим самим пов’язуючи її з іншими шарами. Змастіть невеликою кількістю майонезу. Важливо! Шари у ролів не потрібно робити занадто великими, так як буде зручніше їсти!

 

9. Далі укладаємо яйця, злегка притискаючи і додаємо поверх трішки майонезу

10. Наступний шар – картопля. Потім поливаємо майонезом.

11. Майонез у цьому шарі краще промазати, тим самим розподіляючи по всій поверхні картоплі.

12. Далі по середині картоплі укладаємо листочки салату, попередньо порізавши на невеликі шматочки.

 

13. Філе оселедця розрізаємо на дві половинки і розміщуємо поверх листя салату по центру. Для риби використовую скляні досточки, т.к. вона не вбирає запахи

14. Тепер настав момент істини – нам потрібно акуратно загорнути рол. Притримуємо і неквапливо провертаємо.

 

15. Виходить рівний рулет

16. Потім розрізаємо харчову плівку з бамбукового килимка, нею ж накриваємо наш рол. Переносимо на дошку і відправляємо в холодильник на 2 години. Завертати потрібно дуже акуратно, тому що він поки дуже м’який, зате є можливість підправити форму якщо потрібно

17. Дістаємо рол із холодильника і нарізаємо на невеликі шматочки порційно. Важливо! Ніж має бути дуже гострим і після кожного відрізу його потрібно протирати

 

18. Далі прикрашаємо крапельками майонезу і по центру я розмістила маленький листочок салату. Ось такі ошатні роли у нас вийшли! Обов’язково порадуйте цим чудовим блюдом ваших близьких!

Смачного!

Незвичайне оформлення салату на варених яйцях — лінива «Шуба»

Це дуже простий рецепт, готується дуже швидко і виходить дуже смачно. У народі його ще називають Лінива шуба, чудова закуска на святковий стіл!

Необхідні інгредієнти:

Філе оселедця – 1шт. Яйця варені – 6шт. Буряк – 1шт. Цибуля – 1шт. Майонез – 3ст. Зелена цибуля.

Маринад для цибулі: Сік лимона – 1ст.л. Цукор – 1ст. Сіль – 1ч. Вода – 100мл.

Спосіб приготування:

Насамперед відварюємо буряк і яйця. Цікаво! Я останнім часом часто варю буряк у мікрохвильовій печі це дуже зручно і швидко.

2. Подрібнюємо цибулю. У теплій воді розчиняємо сіль, цукор і сік лимона, і додаємо в ємність з маринадом цибулі.

3. Поки наша цибуля маринується нам потрібно очистити оселедець від кісточок та нутрощів, розрізати на невеликі, однакового розміру шматочки.

4. Потім починаємо розрізати яйця на половинці і відокремлювати жовтки від білків. Білки повинні бути рівними і цілими так як вони будуть служити нам формою для салату.

5. Далі натираємо в тарілку з жовтками буряки, мариновану цибулю і ретельно перемішуємо в однорідну масу. Додаємо майонез і знову добре перемішуємо це і буде наша начинка для яєць.

6. Приступаємо заповнювати салатом яйця, роблячи невелику гірку.

7. Фаршировані яйця зверху посипаємо зеленою цибулею.

8. Зверху викладаємо оселедці Ось і все, Ледачий оселедець під шубою в яйцях готовий!

Швидко, апетитно та смачно! Частуйтесь!

Дуже смачний салат «Оселедець під шубою» на вафельних коржах з буряком.

Оригінальний рецепт Оселедця під шубою із застосуванням вафельних коржів. Салат-торт є незвичайним рішенням традиційного салату і дуже ефектно виглядає на святковому столі. А який приголомшливий смак, просто пальчики оближеш!

Нам потрібно для приготування:

Оселедець -400 гр. Буряк -2 шт. Морква – 2 шт. яйця -4 шт. Цибуля – 1 шт. Вафельні коржі – 1 уп. Майонез

Спосіб приготування:

1.Відварити окремо буряк і моркву до готовності, потім натріть на дрібній тертці.

2. Яйця відокремлюємо від жовтків. Білок натираємо на дрібній тертці. Подрібнюємо цибулю.

3. Оселедець очищаємо від кісточок, шкірки, нутрощів. Нарізаємо дрібними шматочками.

4. На вафельний корж викладаємо буряк перемішаний з майонезом. Вафельний корж я купую в магазині готовий, звертаючи увагу на дату виготовлення! Коржі мають бути свіжими.

5. Буряк накриваємо другим коржем і викладаємо на нього шар оселедця, який ми попередньо нарізали.

6. Оселедець накриваємо третім вафельним коржем і викладаємо моркву зі здрібненою цибулею. Змащуємо майонезом.

7. Моркву накриваємо четвертим коржем і розподіляємо натертий на дрібній тертці курячий білок, змішаний з майонезом, рівномірно по всьому коржу.

8. Прикрасити торт можна гілочкою кропу, на який посипати перетертий яєчний жовток, який у нас залишився.

Ось такий вийшов святковий торт з Шуби! Смачного!

Рецепт «Оселедці під шубою» на хлібі Цікавий рецепт салату

Під шубою на бородінському хлібі. У рецептуру цього салату також можна додавати мариновані огірки, якщо звичайно ви їх любите! Виходить дуже смачний салат! Безперечно стане окрасою святкового столу! Смачного!

Необхідні інгредієнти:

Філе оселедця 1 штука. Бородінський хліб 2 шматки. Куряче яйце 1 штука. Картопля 1 штука. Буряк 1 штука. Морква 1 штука. Зелена цибуля 4 стебла. Майонез 150 г

 Изображение материала

Таку закуску краще робити з формочкою. І знову мені знадобилася звичайна півтора літрова пластикова пляшка (вирізала по крузі форму потрібного розміру). 2

Овочі та яйце відварити до готовності, остудити. На шматок бородинського хліба (вирізати круглої форми) одягнути пластикову форму і наповнити пошарово до кінця.

1 шар — яйце, натерте на тертці, змішати з дрібно нарізаною зеленою цибулею і майонезом.

2 шар – очищене від шкіри, нутрощів і кісток, нарізане шматочками філе оселедця.

3 шар – змішати натерту на тертці картопля, нарізану зелену цибулю і майонез.

4 шар – змішати натерту на тертці морква і майонез.

5 шар – змішати натертий на терці буряк і майонез. Акуратно зняти форму, прикрасити шматочком оселедця і периком зеленої цибулі.

Оригінальна подача салату «Оселедець під шубою» на бутербродах

Пропоную приготувати дуже смачні бутерброди Лінива шуба. Готуються вони дуже швидко, а на смак незвичайні! Ця закуска внесе різноманітність на святковий чи новорічний стіл!

Спосіб приготування:

1. Насамперед відварюємо буряк і яйця до готовності.

2. Потім маринуємо цибулю. Попередньо нарізаємо півкільцями і заливаємо окропом, щоб вийшла вся гіркота і він став м’якшим. Через 15 хвилин вода остигає та стає теплою, далі нам потрібно промити цибулю під холодною проточною водою. Потім добре солимо, перчимо, перемішуємо. Додаємо оцет, олію і знову ретельно перемішуємо, от і вся наша цибуля готова.

3. Натираємо на дрібній терці буряк, яйця, пропускаємо через прес часник добре перемішуємо яєчно-бурякову масу і додаємо сіль і перець за смаком.

Додаємо майонез та перемішуємо. Паста готова! Важливо! Завжди пробуйте пасту на смак, можливо, потрібно додати ще трохи солі або перцю. Якщо любите насичений смак, додайте більше часнику, щоб вона стала більш пікантною на смак.

4. Оселедець нарізаємо невеликими шматочками, щоб вони містилися на бутерброді.

5. Нарізаємо багет товщиною 1 -1.5 см, викладаємо на плоску страву і починаємо наповнювати наші майбутні бутерброди.

6. Потім викладаємо на кожен шматочок оселедця, прикрашаємо половинкою лимона, зверху лимона розташовуємо мариновану цибулю, додаємо зелень і для краси на блюдо викладаючи маслини або оливки.

Важливо! Лимон і оливки ви додаєте на ваш смак, можете взагалі не додавати, від цього бутерброди менш смачними не стануть. Наші святкові бутерброди готові! Подавайте на стіл!

Смачного!

 

Смачний рецепт “Шуби” навпаки


Оселедець під шубою в незвичайній інтерпретації внесе різноманітність у ваше святкове меню. Цей рецепт ще називають Шуба навиворіт, а все тому, що шари маємо у зворотному порядку.

Інгредієнти:

Оселедець – 1 шт. Буряк – 1шт. Морква – 1 шт. Яйця – 2шт. Гриби мариновані – 150 гр. Майонез

Процес приготування:

1. Натираємо на великій тертці заздалегідь підготовлену моркву, буряк та яйця, змішуємо кожен інгредієнт окремо з майонезом.

2. Філе оселедця ріжемо невеликими скибочками.

3. Потім приступаємо збирати наш салат. Першим шаром викладаємо половину буряків, потім гриби, наступний шар – яйця, поверх яєць викладаємо буряк, що залишився, і зверху укладаємо скибочки оселедця. Для краси прикрашаємо гілочкою кропу. Наша Шуба навпаки готова, можете сміливо подавати на стіл!

Виходить дуже смачний салат. Спробуйте вам обов’язково сподобається! Смачного!

Салат “Під шубою” на тарталетках


Незвичайна подача салату в оригінальній формі як закуски на тарталетках. Майте на увазі, що ця закуска розлетиться зі столу насамперед, будьте готові!

Нам знадобляться:

Оселедець слабосолона -1шт.

Картопля відварена – 1шт.

Буряк відварений – 1 шт.

Морква відварена – 1 шт.

Цибуля – 1шт.

Майонез, Сіль.

Рослинна олія – ​​1 ст.лож.

Вершкове масло – 25 гр.

Процес приготування:

1. Для початку потрібно підготувати овочі помити та відварити до готовності, потім почистити від шкірки. Далі на тертці натираємо овочі, подрібнюємо цибулю. Оселедець очищаємо від шкірки та кісточок і дрібно нарізаємо на невеликі шматочки.

2. Картоплю солимо, додаємо шматочок вершкового масла і перемішуємо до повного його розчинення. Важливо! Картопля повинна бути гарячою, щоб при охолодженні вона прийняла потрібну нам форму.

3. Потім беремо силіконову форму і змащуємо за допомогою силіконового пензлика олією. Потім починаємо укладати картоплю, це і будуть наші тарталетки.

4. Заповнюємо форму та відправляємо ф морозильну камеру на 1 годину, щоб наші форми схопилися.

5. Тепер нам потрібно вийняти тарталетки із силіконової форми. Важливо! Я прогріваю трохи форму на плиті, щоб легше було вийняти картопляні кошики.

6. Приступаємо наповнювати. Перший шар – майонез

7. Далі на дно укладаємо подрібнену цибулю, поверх цибулі викладаємо оселедець.

8. Наступний шар -морква, яку нам потрібно присмачити майонезом.

9. Далі викладаємо гірким буряком і акуратно вирівнюємо з боків, злегка притискаючи.

10. У пачки майонезу, відрізаємо краєчок або беремо кондитерський мішок і поливаємо буряк, потім на кожну форму укладаємо шматочок оселедець і прикрашаємо зеленню.

Ось така незвичайна Оселедець під шубою у нас вийшла!

Пригощайте рідних та близьких! Смачного!

Оригінальний рецепт салату «Оселедець під шубою» у лаваші

Наступний рецепт ми будемо готувати Оселедець під Шубою у лаваші. Виходить дуже смачна закуска, яка легко готується, та й за часом виходить так само як і готувати класичний салат. Тому не втрачаємо час, приступаємо до приготування.

Необхідні інгредієнти:

  • Оселедець (філе) – 1шт.
  • Лаваш – 3 аркуші
  • Буряк – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Картопля 4-5 шт.

Процес приготування:

Насамперед відварюємо буряк, морква і картопля, потім остуджуємо овочі, чистимо і трьом на великій тертці. Картопля розминаємо у пюре.

Важливо! Майте на увазі буряк вариться довше, ніж інші овочі. Також рекомендую її варити окремо, щоб вона не пофарбувала моркву та картопля.

Буряки я натираю на вазі і викладаємо на лист лаваша, попередньо змащений майонезом. Злегка притискаємо долонькою.

Зверху на буряки кладемо наступний лист лаваша і змащуємо його майонезом.

Моркву викладаємо другим овочевим шаром.

Укладаємо третій лист лаваша та змащуємо майонезом.

Викладаємо шар картоплі. Згортаємо лаваш рулетом з того боку, який вже, щоб вийшло більше шарів.

Рулет, що вийшов, загортаємо в харчову плівку, закручуємо краї і відправляємо в холодильник на пів години.

Дістаємо наш рулет з лаваша, нарізаємо на порційні шматочки шириною 3-4 см, викладаємо на велике плоске блюдо.

Зверху кладемо шматочок оселедця, за бажанням прикрашаємо зеленню. Тільки подивіться, як апетитно виглядає!

Ось і все, наша закуска готова! Смачного!

переглядів: 2 002

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *