Що смачне можна приготувати з сосисок – класичні корн доги
Ні в якому разі не міняйте кукурудзяну муку на пшеничну – смак страви буде зовсім іншим.
- борошно пшеничне – 100 гр;
- борошно кукурудзяне – 100 гр;
- розпушувач – 0.5 ч. л;
- яйце – 1 шт;
- сіль – 0.5 ч. л;
- цукор – 0.5 ч. л;
- молоко – 50-70 мл;
- масло рослинне – 1-3 склянки;
- сосиски – 6 шт;
- шпажки.
Відкладіть одну ложку борошна, решту змішайте з розпушувачем, сіллю і цукром. Потім змішайте сухі інгредієнти з яйцем, а потім з молоком. За консистенцією тісто має нагадувати густу сметану.
Візьміть глибоку сковороду і налийте стільки масла, щоб можна було занурити повністю сосиски в нього. Розігріваємо сковороду до 150-170 °С. Для того, щоб перевірити температуру масла – капніть трохи тіста. Якщо воно відразу зарум’яниться – можна смажити.
Обваляйте сосиски в тісті, надіньте на шпажки і занурте в масло. Слідкуйте за тим, щоб кожна сосиска була щільно покрита тістом. Для зручності можете перелити тісто в стакан.
Кілька хвилин обсмажуйте сосиски, перевертаючи їх. Готові корн-доги підсушіть на паперовому рушнику і подавайте до столу.
Рецепти з сосисками і сиром – лінива паста
- твердий сир – 100 гр;
- крем – сир-100 гр;
- макарони – 200 гр;
- молоко – 350-500 мл;
- сіль, перець – за смаком;
- сосиски – кількість на ваш розсуд.
Натріть сир на тертці. Візьміть форму для запікання, викладіть на дно макарони і крем сир. Влийте молоко так, щоб воно повністю покривало макарони. Додайте сосиски, нарізані кружечками, зверху посипте сиром. Посоліть і поперчіть.
Запікайте макарони в розігрітій до 180 °С духовці 30 хвилин, потім добре перемішайте.
Що приготувати з сосисок – рагу з болгарським перцем
- цибуля ріпчаста – 2 шт;
- болгарський перець – 3 шт;
- сосиски – 420 гр;
- оливкова олія – 1 ст. л;
- вершкове масло – 1 ст. л;
- вода – 120 мл;
- сіль, перець – за смаком;
- мед – 1 ст. л;
- мелений червоний перець – 0.5 ч. л;
- свіжі помідори – 450 гр;
- зелена цибуля – 3-4 пера.
Лук почистіть і наріжте кубиками. Болгарський перець – соломкою, сосиски – кружечками. На сковороді розігрійте олію оливкову і вершкову, обсмажте овочі разом з сосисками 20 хвилин, помішуючи.
Як тільки овочі размягчатся, влийте воду і додайте мед. Потім червоний і чорний перець, помідори. Поставте мінімальний вогонь і тушкуйте рагу 10-15 хвилин. Подавайте з дрібно порізаною зеленою цибулею.
До такої страви як гарнір добре підходять каші. Раніше ми розповідали, які каші корисні. Ви можете скористатися цією статтею, щоб вибрати найбільш підходящу крупу.
Рецепти з сосисками – для справжніх любителів м’яса
- бекон – 15 скибочок;
- сосиски маленькі – 30 штук;
- мед – 2 ст. л.
Розігрійте духовку до 200 °С. Застеліть пергаментом форму для випікання. Смужки бекону розріжте навпіл. Щільно оберніть кожну сосиску в бекон і покладіть її на деко швом вниз. Поставте деко в розігріту духовку на 15-20 хвилин, поки бекон не стане рум’яним. Потім змащуйте медом і випікайте ще 5 хвилин. Блюдо подавайте гарячим.