Печені яблука з вівсяними пластівцями та корицею

03.11.2021

Печені яблука з вівсяними пластівцями та корицею

Яблука з начинкою з вівсяних пластівців, борошна, вершкового масла, коричневого цукру та спецій схожі на яблучний пиріг, випечений у яблуку. Для цього рецепту найкраще підійдуть щільні солодкі сорти, наприклад, Бребурн чи Фуджі. Після випікання вони набудуть приємного золотистого відтінку і чудового пряного аромату кориці та імбиру, який гармонійно поєднується з тонкими яблучними нотками. Наповніть яблука якомога більшою кількістю начинки, щоб вона була з гіркою і злегка вивалювалася, утворюючи апетитну хрустку скоринку після запікання. Подавайте їх теплими з кулькою ванільного морозива.

Інгредієнти до рецепту:

  • 4 яблука Бребурн (можна Фуджі)
  • 3/4 ст. вівсяних пластівців
  • 3/4 ст. борошна
  • 2/3 ст. коричневого цукру, щільно насипаного у мірну склянку
  • 1 ч. л. меленої кориці
  • 0,5 ч. л. меленого імбиру
  • Дрібка солі
  • 110 гр. холодного вершкового масла, нарізаного кубиками 4 ч. л. меду

Приготування страви за рецептом:

У мисці змішайте всі сухі інгредієнти та нарізане кубиками вершкове масло. Швидко розітріть суміш пальцями, щоб вийшла текстура мокрого піску з дрібними шматочками. Поставте в холодильник, поки займаєтесь яблуками.

Зріжте невеликий шар з нижньої частини кожного яблука, щоб вийшла рівна нижня поверхня і стояли яблука. За допомогою невеликого ножа виріжте циліндричний конус з верхньої частини яблука на відстані приблизно 2,5 см. від серцевини, подібно до того, як видаляють верхню частину гарбуза на Хелловін. Дістаньте верхню частину та викиньте. За допомогою ложки для кавуна або чайної ложки, видаліть серцевину і насіння, що залишилася, намагаючись не пошкодити основу яблука. 

Поставте яблука на лист або у форму для пирога і покладіть всередину кожного по 1 ч. л. меду. Потім ложкою викладіть у кожне яблуко підготовлену суміш, злегка утрамбовуючи її, щоб повністю з гіркою наповнити яблука.

Випікайте в духовці при температурі 175 ° С на верхньому або середньому рівні протягом 40 хвилин або поки начинка не стане золотистого кольору, а кінчик ножа м’яко входитиме в яблуко. Дайте яблукам постояти 10 хвилин, потім подавайте.

, , , переглядів: 303

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *