Піца святкує сьогодні свій день – готуємо улюблену страву

Збір коштів на потреби армії України
09.02.2022

Піца святкує сьогодні свій день – готуємо улюблену страву

Кожна господиня, навіть недосвідчена, має власний рецепт і вміє готувати в домашніх умовах смачну піцу. Але додати до свого записника ще кілька рецептів нікому не завадить.

Піца «Фламбе»

У перекладі з італійської назва звучить як «политий спиртом і підпалений». Саме так готують цю чудову страву на її батьківщині! Чи побачите ви таке у найближчому кафе? Ні. Але повторити у домашніх умовах може кожен. Вчіться.

Інгредієнти:

  • Основа або тісто для піци 2 шт.
  • Томатний соус 100 мл
  • Моцарела 100 г
  • Оливки 6 шт.
  • Орегано 1 ч. л.
  • Яєчний жовток 1 шт.
  • Ром 50 мл
  • Шинка 80 г
  • Рукола 20 г
  • Помідор 3 шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Базилік 20 г
  • Оливкова олія 2 ст. л.

Приготування

Застеліть дошку пергаментним папером. Зверху викладіть один аркуш тіста для піци. Змастіть його томатним соусом, відступаючи від країв приблизно на 1,5-2 см.

Наріжте моцарелу тонкими кружальцями. Викладіть на тісто. Між шматочками моцарели розмістіть оливки. Посипте все орегано.

Збийте яєчний жовток. Змастіть краї тіста, які без томатного соусу.

Візьміть чотири коктейльні соломинки. Поставте зверху на тісто так, щоб вони виходили за коло приблизно наполовину.

Накрийте все другим листом. З’єднайте обидва листки по краях, щоб закрити начинку. Тепер через соломинки заповніть піцу повітрям так, щоб верхній лист піднявся, наче куля. Дістаньте трубочки і закріпіть у цьому місці тісто, поки не вийшло повітря.

Запікайте піцу 15 хвилин при температурі 200 °С.

Змастіть піцу трохи підігрітим ромом. Піднесіть запалений сірник

Після того, як вогонь згасне, зріжте верхній шар (кулю). Посипте гарячу начинку шматочками шинки та руколи. Наріжте помідори кубиками, подрібніть часник, а також базилік. Пересипте все в зрізану частину піци, заправте олією та перемішайте.

І на столі у вас не одна страва, а цілих дві — піца з легкою начинкою та овочевий салат у хрумкій їстівній тарілці.

Піца “Італійська” тонка

Тонка основа для піци діаметром 30 см:

  • 175 г борошна
  • 1/4 ч. л. солі
  • 1 ч. л. сухих дріжджів
  • 125 мл теплої води
  • 1 ст. л. оливкової олії

З’єднати борошно, сіль і дріжджі. В окремій мисці з’єднати масло і воду. Влити рідину і замісити однорідне тісто. Перекласти на стіл, посипаний борошном і вимісити тісто 2-3 хвилини. Тісто змастити оливковою олією, перекласти в миску, накрити харчовою плівкою і поставити в тепле місце на 40 хв, поки тісто не збільшиться у 2 рази.

Готове тісто вимісити 1-2 хвилини, розкачати в коло 30 см і покласти на деко. Змастити оливковою олією, потім томатним соусом і наповнити начинкою: обсмажене куряче м’ясо, гриби, перець болгарський, оливки, зелень, сир, копчена ковбаса.

Випікати на верхній полиці духовки до зарум’янювання.

 

Піца з морепродуктами

Продукти:

  • Тісто для піци
  • Свіжі морські молюски – 225 г
  • Нарізана велика цибулина – 1 шт.
  • Свіжі мідії – 450 г
  • 2 нарубаних зубчики часнику
  • Біле вино – 100 мл
  • Сухий майоран – 5 г (1 ч. л.)
  • Сіль і мелений чорний перець за смаком
  • Томатний соус за смаком
  • Пармезан – 60 г (4 cт. л.)
Піца з морепродуктами - фото 232313

Рецепт приготування:

Ретельно вимити щіткою молюски та мідії. Помістити їх в каструлю, залити вином і поставити на сильний вогонь, часто струшуючи каструлю, поки всі раковини не розкриються. Відставити в сторону, щоб вміст охолов. Вийняти остиглі молюски з раковин. Злити рідину.

На присипаній борошном дошці розкачати тісто у великий круглий коржик. Викласти на деко. Вилити томатний соус на середину піци і розподілити по всій поверхні за допомогою зворотного боку ложки. Розкласти зверху цибулю, а на нього молюски. Посипати зверху часником, майораном, сіллю і перцем, а потім пармезаном.

Випікати в розігрітій до 220 градусів духовці приблизно 15-25 хвилин залежно від товщини тіста.

 

Піца по-гавайськи

Продукти:
  • Тісто для піци
  • М’ясо курячих грудок – 200 г
  • Ананас консервований – 1 банка
  • Сир твердий тертий – 4 ст. л.
  • Майонез – 1/2 склянки
  • перець чорний мелений, сіль за смаком
Піца по-гавайськи - фото 232314

Як готувати:

Філе курки наріжте уздовж на скибочки товщиною близько 2 см, злегка відбийте, посоліть, поперчіть. На змащене олією деко викладіть основу для піци, змастіть її томатним соусом, потім розкладіть шматочки курки, змастіть їх майонезом, зверху покладіть шматочки ананаса, потім посипте тертим сиром. Запікайте в духовці при 200°С 20-30 хвилин.

Піца “Чотири океани”

Продукти:

  • Тісто для піци – 150 г
  • Томатний соус – 90 г
  • Сир моцарела для піци –80 г
  • Міні-кальмари – 50 г
  • Червоний болгарський перець – 40 г
  • Кижуч (срібний лосось) – 50 г
  • Шпинат – 20 г
  • Креветки – 50 г
  • Песто – 20 г
  • Мідії – 50 г
  • Томати – 40 г
Піца 'Чотири океани' - фото 232315

Як приготувати вдома:

Тісто для піци розгортаємо в дуже тонкий пласт, рясно змащуємо його томатним соусом, рівномірно посипаємо тертим сиром. Болгарський перець нарізаємо соломкою, помідори і кижуч на дрібні кубики. Візуально поділяємо піцу на чотири частини і викладаємо на кожну частину свою начинку: кальмари і перець, потім кижуч, мідії та креветки.

Запікаємо піцу в духовці при 225 градусах 15 хвилин. Готову піцу дістаємо з духовки. На сегмент з кижуча додаємо свіже листя шпинату, сегмент з креветками прикрашаємо соусом песто, на сегмент з мідіями викладаємо кубики свіжого помідора і тонко нарізаний шпинат або будь-яку іншу зелень. Bon Appétit!

, , , , , , , переглядів: 1 012

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *