Платіжні та фінансові послуги, що стали доступнішими для українців

01.04.2022

▪️ П’ять міжнародних платіжних систем переказу грошей – Western Union, MoneyGram, Ria Money Transfer, INTELEXPRESS та TransferGo – зробили безкоштовними та скасували комісію за переказ коштів в Україну.

▪️ PayPal тепер в повній мірі доступний для українців, скасував комісію за перекази та отримання коштів на свої картки Visa та Mastercard під час війни. Необхідно зареєструватись на сайті PayPal.com.ua, обрати країну «Україна» (навіть якщо ви наразі за кордоном). ! Важливим завершенням реєстрації є підтвердження через електронну скриньку, інакше використання коштів буде неможливим.

▪️ Revolut відмовились від комісії за всі перекази в або з України, спростили процес відкриття рахунку та замовлення й доставлення картки (безоплатне у Польщі). Для переказу та отримання коштів достатньо прив’язати додаток до українського банківського рахунку. Картою сервісу можна користуватися у всій Європейській Економічній Зоні та Україні. Для відкриття рахунку завантажте програму Revolut з App Store або Google Play Store, введіть поточну адресу, фото документа для підтвердження особи.

▪️ Wise зробили перекази у гривні дешевшими та відмовились від усіх зборів та комісій для тих, хто переказує гроші на рахунки благодійних організацій (Український Червоний Хрест; фонд «Врятуємо дітей»; CARE, УВКБ ООН).

▪️ Польські банки BNP Paribas, Credit Agricole, Alior Bank, Bank Pocztowy, PKO Bank Polski, Getin Bank, mBank, Millenium Bank, Pekao SA, Santander Bank розробили спрощену процедуру відкриття рахунку без стягування комісій.

▪️ Чеський банк ČSOB у разі відкриття рахунку надає допомогу в розмірі 2500 крон.

▪️ В Молдові OTP Bank проводить валютні операції з українською валютою у своїх відділеннях. Встановлено ліміт обміну – до 3 тис. грн на день на клієнта. Перелік відділень і докладна інформація (https://cutt.ly/fSSmZni)

▪️ В Угорщині OTP Bank здійснює обмін готівкової гривні на угорські форинти в межах ліміту 15 тис. грн за одну транзакцію. Крім того, банк пропонує відкрити рахунок у форинтах. Перелік відділень (https://cutt.ly/lSSmuj5).

▪️ В Румунії Banca Comercială Română здійснює обмін гривні на леї. Громадяни України можуть обміняти гривні на суму до 1000 румунських лей на одну особу, маючи дійсний закордонний паспорт. Перелік відділень (https://cutt.ly/LSSWmVh), де можна здійснити обмін.

▪️ В Словаччині обмінювати гривні на євро почав Tatra banka (дочірній банк Raiffeisen). Добовий ліміт на одну особу 250 євро. Під час обміну грошей необхідно надати дійсний закордонний паспорт. Обмін відбувається в Братиславі в головному офісі банку, на Hodžovo náměstí (з 9:00 до 15:00). Додаткові місця обміну перевіряйте на сайті банку. Крім того, у відділеннях українці можуть відкрити рахунок, на який готівкова гривня зараховуватиметься відповідно до курсу євро.

▪️ Австрія. Обмінювати готівкову гривню на євро можна у відділеннях Raiffeisen bank (до 500 євро на день) і Erste Bank Oesterreich (до 300 євро на день), для цього потрібно мати дійсний закордонний паспорт.
*Raiffeisen bank також анонсував появу послуги обміну готівкової гривні в Болгарії, Словаччині, Чехії, Угорщині та Румунії. Банк повідомлятиме про це додатково на сайті.

▪️ Про особливості в Україні надання фінансових послуг банками та небанківськими фінансовими установами під час війни розповідає сайт «Фінансова оборона України» (https://promo.bank.gov.ua/fin-defense/) (створив Національний банк України).

переглядів: 827

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *