Популярні Facebook та Instagram можуть зникнути на теренах України

08.02.2022

У компанії Meta (колишня Facebook) розглядають можливість припинення функціонування соціальних мереж Facebook та Instagram у Європі.

Причиною є те, що персональні дані користувачів компанія зберігає на американських серверах, а згідно європейського законодавство це заборонено.

Наразі європейські регулятори переглядають правила, що регулюють передачу даних користувачів Європи через Атлантику. Це почалося після того, як у 2020 році попередня угода про захист конфіденційності зі США була визнана недійсною Європейським судом. Про це повідомляє Bloomberg.

Якщо Meta не зможе покладатися на нові або наявні угоди, то цілком можливо, що вона не надасть європейським користувачам (у тому числі українцям) змогу користуватися своїми послугами, серед яких Facebook та Instagram.

Якщо ми не зможемо передавати дані між країнами та регіонами, в яких ми працюємо або якщо нам буде заборонено обмінюватися даними між нашими продуктами та послугами, це може вплинути на нашу здатність надавати наші послуги,

– йдеться у повідомленні компанії Meta

Зазначається, що припинення роботи соцмереж може серйозно загрожувати розвитку бізнесу в Європі, адже більшість компаній користуються рекламою у Facebook та Instagram для просування.

Наразі тривають перемовини, але для врегулювання ситуації потрібен час.

, , , переглядів: 714

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *