Правильно «заїдаємо» стрес

24.02.2016

Правильно «заїдаємо» стрес

Розглянемо продукти та вітаміни, які допоможуть впоратися з депресією.

Заїдати стрес потрібно правильно – наголошують дієтологи.

Цинк. Відомо, що чим менше цинку в організмі, тим більше людина відчуває стан стресу. Цинк піднімає настрій і покращує стан шкіри. Цинк містять горіхи, насіння, морепродукти, вівсянка, сир, яловичина і т.д.

Магній. Без магнію страждає нервова система. Міститься в ячмені, вівсі, авокадо, молочних продуктах, шпинаті, темному шоколаді і т.д.

В12. Продукти з вмістом даного вітаміну стабілізують настрій, блокують гормон стресу, відновлюють нервові клітини. В12 міститься в печінці, яловичині, морепродуктах та рибі.

Вітамін С. Ця речовина витрачається на великі фізичні навантаження або відчуття стресу. Вітамін міститься в чаї з шипшини, солодкому перці, капусті, цитрусових, томатах, яблуках.

Кислоти Омега-3. Кислоти захищають мозок, серце і судини, регулюють рівень кортизолу в крові. Міститися в лососі, жирних сортах риби та рослинних маслах.

 

, , переглядів: 310



Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *