Ми звикли все зберігати в холодильнику і віримо, що так надовше збережеться. А от для деяких продуктів це правило категорично не підходить.
Перелік продуктів, які не варто зберігати у холодильнику:
Консерви, копченості, варення. Ці продукти не псуються, а тільки займають простір у холодильнику, якого нам не вистачає.
Тверді овочі (картопля, морква, цибуля) у холодильнику тільки швидко псуються.
Фрукти й цитрусові та гарбузи швидко псуються і починають гнити, тому їх краще зберігати у сухому місці при кімнатній температурі.
Шоколадні вироби у холодильнику вкриваються “сивиною” – це виділяється цукор, що погіршує смакові якості солодощів.
Олія та мед у холоді втрачають свої смакові властивості, стають несмачними.
Дивитись також: