Йогурт без йогуртниці і закваски вдома готується простіше простого. Ви будете в шоці. Вам треба просто змішати два інгредієнти.
Кілька годин в теплі – і ви смакуєте корисний йогурт власного виробництва.
Приготувати смачний домашній йогурт без закваски і навіть йогуртниці, як виявилося, простіше, ніж може здатися. Для цього знадобиться всього два інгредієнти і кілька годин на сквашування.
Як це зробити, розповіла блогерка Alina FooDee.
Інгредієнти:
Молоко – 400-500 г
Йогурт густий або рідкий – 1-2 ст. л.
Покрокове приготування
- Молоко прогрійте до дуже теплого стану (42-45 градусів), але не кип’ятіть.
- Додайте в тепле молоко 1-2 ст. л. йогурту.
- Перемішайте до однорідності.
- Накрийте кришкою, укутайте рушником і залиште в теплому місці на 6-8 годин, потім поставте в холодильник.
Йогурт готовий!
Важливо пам’ятати, що йогурт не можна робити в металевому посуді. Зате підійде скляна, керамічна або емальована ємність.