Пиріг перевертень з грушами в мультиварці

04.11.2021

Пиріг перевертень з грушами в мультиварці

У цьому пирозі, який готується у мультиварці, звичний ананас чи яблуко замінюють груші сорту Бере Боск. Додайте фрукти, вилийте тісто і все інше зробить кухонна техніка.

Під час приготування пиріг карамелізується, що робить його надзвичайно смачним. Також груші чудово поєднуються з рештою інгредієнтів, завдяки чому виходить неперевершений результат. Можна спробувати спекти пиріг не в повільноварці, а в духовці, використовуючи глибоку чавунну сковороду.

Інгредієнти до рецепту:

3 груші пізнього ґатунку, наприклад, «бере боск», очистіть, розріжте вздовж навпіл і видаліть серцевину

7 ст. л. вершкового масла плюс додатково для змащування; 3 ст. л. нарізаного дрібними шматочками;  4 ст. л. розм’якшеного

1/2 ст. коричневого цукру

3/4 ст. борошна вищого гатунку

1/4 ст. кукурудзяного борошна

1/3 ст. горіхів пекан, підсмажених та дрібно порубаних

3/4 ч. л. розпушувача

1/2 ч. л. меленої кориці

1/4 ч. л. тертого мускатного горіха

1/4 ч. л. солі 2/3 ст. цукру

2 великі яйця, кімнатної температури

2 ст. л. цільного молока, кімнатної температури

Збиті вершки для подачі (необов’язково)

Покрийте круглу мультиварку об’ємом 5 л. вершковим маслом зсередини, потім застелите її повністю великим листом фольги, яку теж змастіть. Увімкніть мінімальне нагрівання. Висипте порубане вершкове масло та коричневий цукор на фольгу у мультиварці. Додати груші, розташувавши їх по колу зрізом вниз.

Змішайте у великій мисці борошно, горіхи пекан, кукурудзяне борошно, розпушувач, корицю, мускатний горіх і сіль. У великій чаші міксера збийте на низькій швидкості розм’якшене вершкове масло та цукор. Інгредієнти мають лише встигнути змішатися. Збільште швидкість до максимуму і збивайте до легкої та пишної консистенції, зіскоблюючи масу зі стінок чаші при необхідності (приблизно 5 хвилин). Збиваючи, введіть по одному яйця.

Встановивши на міксері низьку швидкість, введіть у суміш із олією сухі інгредієнти. Додайте в два заходи, чергуючи з вливанням молока. Починайте та закінчуйте сухими інгредієнтами. Збивайте на середній швидкості, доки тісто не стане однорідним.

Розподіліть масу над грушами. Постеліть рушник зверху, не торкаючись пирога, щоб волога, що сконденсувалася, не стікала на тісто. Накрийте кришкою і готуйте при мінімальному нагріванні доти, поки пиріг не схопиться і стане коричневим з боків (приблизно 3 години). Вимкніть мультиварку і дайте пиріг постояти приблизно 20 хвилин.

Дістаньте пиріг, тримаючись за фольгу. Помістіть його на ґрати, щоб остудити. Потім обережно переверніть пиріг на блюдо сервіровки і зніміть фольгу. За бажання подавайте зі збитими вершками.

, , переглядів: 315

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *