Пиво з унікальним смаком випустили пивовари Ant Brew – солод коптили за допомогою гусячого посліду

06.07.2021

Пиво з унікальним смаком випустили пивовари Ant Brew – солод коптили за допомогою гусячого посліду

У Зеленій столиці Європи, фінляндському місті Лахті, зварили особливе пиво. Його унікальність в наявності незвичного складника – гусячого посліду. 

Пиво на гусячому посліді - фото 1

Пивоварня Ant Brew з фінського міста Лахті випустить пиво, зварене з додаванням гусячого посліду, пише Food and Wine. Новий напій замовив компанії місцевий уряд, щоб відсвяткувати недавню подію – в червні місто визнали Зеленою столицею Європи.

Зелена столиця Європи – титул, що присуджується європейським містам, які відзначилися екологічним і відповідальним підходом до життя своїх городян. Нагороду видають з 2010 року. Першою Зеленою столицею став Стокгольм, передостанній – Лісабон. Місто Лахті нагородили в цьому році за успіхи в створенні економіки замкнутого циклу (зараз там переробляють або повторно використовують 97% відходів).

Тож на честь нового титулу мерія попросила засновників Ant Brew зварити пиво, що відображає досягнення міста. Так і з’явилася серія імперського стаута під назвою “Витрачений потенціал”. В пивоварні ідею оцінили і вирішили приготувати напій з відходів, знайдених в парку: посліду, рослин і лишайників. Так співробітники компанії вбили двох зайців: і напій зварили, і навели порядок в зелених зонах.

За допомогою зібраного посліду пивовари коптили солод. Завдяки цьому, запевняють в Ant Brew, напій набуває “унікальний смак”. Продажі пива з послідом компанія відкриє в кінці серпня – за цей час співробітники пивоварні планують випустити сорти з травами і лишайником.

В рамках незвичайного проєкту планується випустити ще сорти хмільного напою з травами і лишайником.

, переглядів: 346

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *