Пиво забезпечує певний захист від вікового погіршення роботи мозку

02.10.2022

Дослідження за участю 25 000 осіб показало, що помірне споживання пива забезпечує певний захист від вікового погіршення роботи мозку та розвитку деменції.

Пиво забезпечує певний захист від вікового погіршення роботи мозку

Деменція – це синдром, що супроводжується деструктивним набором симптомів, пов’язаних із занепадом мозкової діяльності та руйнуванням людської особистості. Журнал Addiction опублікував нові дані дослідників, які кажуть, що запобігти віковому занепаду мозку та деменції допомагає пиво.

Дослідження тривало 40 років

Зокрема, австралійськими науковими фахівцями з Університету Нового Південного Уельсу були проаналізовані звички, пов’язані з вживанням алкоголю, стосовно показників недоумства серед 25 000 осіб віком від 60 років. Результати аналізу показали, що у людей, які випивали до літра пива на день, ймовірність розвитку деменції була на третину нижчою, ніж у непитущих.

Вчені робили розрахунки, спираючись на інформацію, зібрану за 40 років спостережень. Ніхто з піддослідних на початок дослідження у відсутності ознак схильності до деменції. До фіналу проєкту її діагностували у понад 2 тис. осіб.

Коли дослідники глибше вивчили зв’язок між вживанням спиртного і схильністю людей до деменції, з’ясувалося, що люди, які вживають алкоголь, краще захищені від її появи з віком порівняно з абсолютними непитущами. За словами дослідників, їх дані збігаються з результатами низки інших досліджень, які також вказують на подібну кореляцію.

Загалом, встановили автори нового проєкту, вживання алкоголю в кількості до 40 грамів етанолу на день – що еквівалентно двом півлітровим кухлем пива або двом стандартним келихам вина — пов’язане з нижчим ризиком розвитку деменції порівняно з випадками, коли алкоголь не вживається зовсім.

Причину такого зв’язку, вважають вчені, ще належить встановити.

Джерело: https://ukrhealth.net/

 

 

, , , переглядів: 570

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *