Рецепт галушок з фаршем та вишнями від Євгена Клопотенка

Збір коштів на потреби армії України
20.06.2022

Рецепт галушок з фаршем та вишнями від Євгена Клопотенка

Використовується заморожена вишня без кісточки. Вона додається до фаршу та прикрашає галушки перед подачею. Тісто замішується на кефірі.

Євген Клопотенко пропонує трохи несподівану заправку для української кухні – фарш із замороженою вишнею. Запевняє, що це дуже смачно.

Треба сказати, що вишні в українській кухні не завжди використовуються за звичним призначенням. Наприклад, на Вінниччині свіжі ягоди додають у борщ.

Тісто розкачувати не потрібно, що зручно. Просто відривайте невеликими порціями та кидайте в киплячу воду. Ягоди попередньо розморожуються, сік зливається. Пропорції наступні: 500 грамів фаршу на 400 грамів вишні.

Галушки з фаршем та вишнями

Інгредієнти для тіста:

  • 400 г борошна;
  • 250 мл кефіру;
  • 1 яйце;
  • ½ ч. л. солі;
  • 1 ст. л. цукру.

Для заправки:

  • 500 г фаршу асорті;
  • 400 г заморожених вишень;
  • ½ ч. л. меленого коріандру;
  • ½ склянки сметани;
  • 2-3 ст. л. соняшникової олії;
  • сіль, перець.

Як приготувати:

  1. Для тіста змішайте в мисці 400 г борошна з 250 мл кефіру, 1 яйце, 1 ст. л. цукру та ½ ч. л. солі. Замісіть м’яке тісто, воно не має липнути до рук.
  2. У великій каструлі закип’ятіть воду, додайте трохи солі. Відривайте невеликі шматочки тіста й кидайте в киплячу воду. Варіть приблизно 2 хвилини.
  3. У готові галушки додайте трохи олії, щоб вони не злипалися, накрийте рушником.
  4. Для заправки підсмажте 500 г фаршу на сковороді з 2-3 ст. л. олії. Посоліть і поперчіть до смаку, додайте 1/2 ч. л. меленого коріандру. Тушкуйте до готовності фаршу.
  5. За 5 хвилин до готовності фаршу додайте 400 г розморожених вишень без кісточки і трохи їхнього соку.
  6. Покладіть у сковороду готові галушки і тушкуйте 1 хвилину. Подавати зі сметаною.

Як готує галушки сам шеф-кухар – дивіться нижче.

Джерело: https://food.segodnya.ua/

переглядів: 400

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *