Рецепт новорічного салату “Годинник”

Збір коштів на потреби армії України
15.12.2021

Рецепт новорічного салату “Годинник”

Цей годинник не дасть вашим гостям забути про те, яке свято зібрало його за столом. А смак салату з приємною пікантною ноткою, яку додає чорнослив та горіхи, сподобається всім.

В принципі, будь-який салат можна прикрасити як новорічний годинник. Головне, щоб зверху виявився шар із тертого сиру, білків або жовтків.

Інгредієнти:

  • Філе курки – 1 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Чорнослив – 100 г
  • Волоські горіхи – 75 г
  • Майонез – 100 г
  • Сіль за смаком
  • Морква – для прикраси

Спосіб приготування:

Відваріть філе курки у підсоленій воді до готовності, остудіть і дрібно наріжте.

Чорнослив залийте гарячою водою. Через півгодини злийте рідину та подрібніть сухофрукти.

Волоські горіхи порубайте.

Натріть сир на дрібній тертці.

Зваріть яйця та моркву. Відокремте яєчні білки від жовтків. Білки та жовтки окремо один від одного натріть на дрібній тертці.

Візьміть велику плоску тарілку та викладіть на неї шари новорічного салату у наступній послідовності:

  • куряче філе,
  • яєчні жовтки,
  • чорнослив,
  • яєчні білки,
  • грецькі горіхи
  • останній шар – тертий сир.

Усі шари слід промазати майонезом.

Зробіть циферблат на верхньому шарі новорічного салату з нарізаної відвареної моркви та майонезу.

Смачного!

переглядів: 1 203

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *