Рецепт простого вафельного торта зі згущеним молоком і чорницею

Збір коштів на потреби армії України
21.07.2022

Рецепт простого вафельного торта зі згущеним молоком і чорницею

Вафельний торт – десерт, який вимагає мінімум часу і сил. В його основі – готові вафельні коржі, які продаються на кожному кроці.

Згущене молоко в рецепті можна замінити сметаною з цукром або збитими вершками – це і простіше, і не так небезпечно для фігури.

Час приготування:

  • 10 хвилин

Калорійність:

  • 406 ккал на 100 г

Складові:

  • 6-7 вафельних коржа
  • 1 банка вареного згущеного молока
  • 700-800 г чорниці або лохини

Спосіб приготування:

  1. Щедро змастити вафлі згущеним молоком.
  2. Зверху, намагаючись не пом’яти, помістити ягоди і скласти коржі один на одного у вигляді торта. Згущене молоко, намазане на коржі, зіграє роль клею і не дасть ягодам розкотитися.
  3. Верхній корж краще залишити порожнім, оскільки торт доведеться, придавивши пресом, витримати кілька годин у холодильнику.

На замітку

  • Для начинки пасуватиме й смородина, а також будь-яка інша дрібна ягода без кісточок;
  • Приготувати варене згущене молоко можна самостійно. Для цього згущене молоко прямо в банці (відкривати її не потрібно) опустити в каструльку з водою і варити приблизно години три. Перш ніж відкрити банку, дати їй як слід охолонути;
  • Готовий десерт можна прикрасити ягодами, листочками м’яти і присипати цукровою пудрою.

Джерело: https://lifestyle.segodnya.ua/

 

 

 

переглядів: 939

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *