Рецепт вітамінного чаю для підтримки тонусу

09.09.2022

Для підтримки тонусу організму людини необхідний певний набір вітамінів, які містяться в різних травах, деяких спеціях і коренях рослин. Як отримати їх в достатній кількості? І відповідь дуже проста, можна приготувати вітамінний чай. Одна чашка цього простого у приготуванні, напою що тонізує принесе вам бадьорість і забезпечить потрібною кількістю вітамінів на цілу добу.

Рецепт вітамінного чаю

Готуємо вітамінний чай!

Інгредієнти для приготування вітамінного чаю:

  • Корінь імбиру – 300 грам
  • Лимон – 1 штуки
  • М’ята свіжа листя – 6 – 8 листочків
  • Шипшина сушений мелений – 4 столові ложки
  • Лимонник сушений мелений – 1 столова ложка
  • Кориця мелена – 1 столова ложка
  • Гібіскус сушені квіти – 1 чайна ложка
  • Кріп сушений – 1 чайна ложка
  • Цедра апельсина сушена – 1 чайна ложка
  • Мед – 4 столові ложки
  • Вода чиста дистильована – 1 літр

Інвентар:

  • Чайна ложка
  • Ніж
  • Обробна дошка
  • Паперові кухонні рушники
  • Тарілка – 3 штуки
  • Глибока тарілка
  • Столова ложка
  • Плита
  • Глибока каструля з кришкою
  • Дрібне сито
  • Чашка – 4 штуки

Приготування вітамінного чаю

Крок 1: готуємо інгредієнти

  1. Одна з переваг вітамінного чаю це те, що ви отримуєте необхідні вітаміни та мінерали в чистому вигляді, які ви не можете отримати, приймаючи будь-які вітамінні добавки. В першу чергу вам знадобиться корінь імбиру, лимон і листя свіжої м’яти.
  2. Корінь імбиру очистить від шкірки ножем, промийте під проточною водою разом з лимоном і м’ятою. Корінь і лимони обсушити паперовими кухонними рушниками.
  3. Укладіть імбир на обробну дошку і наріжте пластинами завтовшки до 1 сантиметра, можна тонше. Перекладіть корінь в тарілку.
  4. Лимон розрізати на 2 частини, з однією з них зніміть цедру, а м’якоту покладіть в тарілку її можна використовувати в будь-якому іншому блюді. Другу частину лимона наріжте кільцями, півкільцями або шматочками і покладіть в іншу тарілку.
  5. Трави шипшина, лимонник, корицю, гібіскус, фенхель і сушену цедру апельсина змішайте в глибокій тарілці з допомогою столової ложки.

Крок 2: готуємо вітамінний чай

  1. Увімкніть плиту на середній рівень і поставте на неї глибоку каструлю з потрібним вам кількістю чистої дистильованої води. Закиньте в закипілу воду корінь імбиру, прикрутіть плиту на маленький рівень і варіть імбир 15 хвилин під закритою кришкою. Потім додайте листя м’яти та лимонну цедру і варіть ще масу 5 хвилин.
  2. Через 5 хвилин додайте сушені трави в кількості 4 столові ложки на 1 літр води. Решту суміш з трав укладіть в чисту суху банку, і закрийте кришкою, наступного разу, коли ви захочете скуштувати цей напій, що бадьорить вам вже не треба буде змішувати трави, суміш з них буде у вас під рукою.
  3. Проваріть трави протягом 5 хвилин на слабкому вогні під закритою кришкою. Після вимкніть плиту та дайте чаю настоятися 30 хвилин в каструлі. За цей час розпарені трави випустять всі свої поживні речовини. Готовий чай процідіть через дрібне сито в миску, столовою ложкою покладіть в нього відварені шматочки імбиру, додайте пару шматочків нарізаного лимона і заправте столовою ложкою меду.

Крок 3: подаємо вітамінний чай

Вітамінний чай подається у великих чашках разом відвареними шматочками кореня імбиру і медом. Такий чай не вимагає доповнень у вигляді цукру, його приємно пити вприкуску з солодощами. Вітамінний чай, приготований за цим рецептом, освіжає, зволожує, живить організм необхідними вітамінами та мінералами, а також цей напій володіє цілющими властивостями. Вітамінний чай незамінний в будь-який час року.

Поради

  • Не міняйте рецептуру чаю: плоди шипшини дають напою вітамін С, А, В, Е, кальцій, залізо, марганець, селен і цинк. Лимонник дає марганець, кальцій, залізо і магній. Кориця приносить зігрівальний ефект і покращує травлення. Гібіскус містить високу кількість вітаміну С і відомий своїми змащувальними властивостями. Насіння фенхелю покращує травлення, запобігає колікам і дуже корисний для  матерів що годують. Цедра апельсина і лимона багата вітаміном С, збагачує смак і аромат напою. Імбир є протизапальним засобом і допомагає при болях в горлі. Листя м’яти запобігають кашель, а мед має антибактеріальні властивості.
  • Не кладіть трав більше ніж написано в рецепті, через те, що більша кількість трав може принести не тільки користь, але і шкоду, перенасичення або отруєння. Правильно приготований чай по рецептурі зазначеної вище, допоможе вам позбутися від застуди, або будь-яких інших вірусних захворювань.
  • Такий вид чаю є повністю безпечним напоєм, його можуть вживати як дорослі, так і діти. Але якщо який-небудь з вищевказаних інгредієнтів викликає у вас алергію, слід виключити його зі списку і не додавати в чай під час його приготування.

Смачного!

 

переглядів: 1 734

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *