Рецепти наших пращурів: готуємо кашу з кількох круп без м’яса

Збір коштів на потреби армії України
27.04.2022

Рецепти наших пращурів: готуємо кашу з кількох круп без м’яса

Каша – дуже корисна і ситна страва. У вівсянці, наприклад, багато вітамінів А, Е та групи В, а в гречці дуже багато білка, магнію та цинку. А якщо поєднати кілька каш, то ви отримаєте цілий комплекс корисних мікроелементів.

 

Рецептом каш із кількох круп поділилися на порталі Waykun.

Каша розсипчаста вівсяно-рисова

Інгредієнти

  • Рис – 1,5 склянки.
  • Вівсянка – ¾ склянки.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 5-6 зубчиків.
  • Вода – 1 л.
  • Соняшникова олія
  • Кріп і сіль за смаком.

Приготування

Крок 1. Промийте окремо рис та вівсянку.

Крок 2. Поставте каструлю з водою на плиту і дайте закипіти. Висипте рис та вівсянку у киплячу воду і варіть протягом 12 хвилин на сильному вогні. Потім зменште вогонь і варіть ще 8 хвилин. При варінні каші каструлю слід закрити щільно кришкою і не знімати її.

Крок 3. Після того, як каша зварилася, укутайте каструлю рушником та залиште на 15 хвилин у теплому місці. Тільки після цього можна відкрити кришку.

Крок 4. Подрібніть часник і обсмажте на олії. Кріп теж подрібніть.

Крок 5. Додайте в кашу зелень та часник, добре перемішайте. Перед подачею на стіл розігрійте кашу на повільному вогні.

Каша “Асорті”

Інгредієнти

  • Ячнева, пшенична та кукурудзяна крупи – по 0,5 склянки.
  • Перловка – ¼ склянки.
  • Вода – 1 літр
  • Олія – 50 грам.
  • Сіль за смаком.

Приготування

Крок 1. Крупи потрібно перебрати та промити окремо один від одного.

Крок 2. Доведіть воду до кипіння та додайте в каструлю крупи. Зменште вогонь і томіть доти, доки крупа не набухне.

Крок 3. Після того, як каша зварилася, приправте її олією, посоліть і добре перемішайте.

Каша “Дубінушка”

Інгредієнти

  • Гречка, рис, пшоно та ячна крупа – все по 0,5 склянки.
  • Натертий гарбуз – 1 склянка.
  • Морква – 3 шт.
  • Болгарський перець – 3 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Буряк – 2 шт.
  • Помідор – 5 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Вершкове масло – 50 г.
  • Зелень – 2 ст. л.
  • Панірувальні сухарі – 0,5 склянки.
  • Сіль за смаком.

Приготування

Крок 1. Крупи ретельно переберіть, овочі очистіть. Промийте крупи, а буряк, гарбуз та моркву натріть на великій тертці. Гарбуз натирайте разом із шкіркою. Цибулю дрібно подрібніть. Помідори, перець та огірок наріжте скибочками.

Крок 2. Візьміть високу каструлю, змастіть дно та стінки олією, обсипте сухарями. Викладіть у каструлю всі продукти в такій послідовності: буряк, пшоно, морква, рис, помідори, перець, гречка, цибуля та ячна крупа. Закрийте шаром гарбуза.

Крок 3. Залийте інгредієнти гарячою водою, доведіть до кипіння та варіть 20 хвилин. Після цього зніміть каструлю з вогню, накрийте кришкою і поставте в розігріту духовку на 20 хвилин.

Крок 4. Шаровий пиріг, що вийшов, перекиньте на блюдо, наріжте на шматочки і подавайте до столу. Смачного.

Джерело: https://realist.online/

переглядів: 4 675

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *