Революція: брати на роботу надмірно худих моделей – заборонено

08.05.2017

Справедливість є! У Франції набув чинності закон, що забороняє роботодавцям наймати занадто худих моделей. Отримавши багато негативних скарг від середньостатистичних жінок про те, що анорексія – давно не є естетикою, міністр охорони здоров’я Франції Марісоль Турен повідомила журналістам про те, що в країні прийнятий закон, що забороняє використання для модних показів і рекламних зйомок надмірно худих моделей.

При прийомі на роботу тепер дівчата будуть зобов’язані надати медичну довідку, що підтверджує їх загальне фізичне здоров’я з урахуванням індексу маси тіла (ІМТ), який розраховується виходячи з ваги і росту людини. Таким чином міністерство охорони здоров’я планує боротися з порушенням харчування у жителів країни, які прагнуть занадто сильно схуднути, дивлячись на моделей з журналів та подіумів.

 

Крім того, 1 жовтня нинішнього року в силу вступить закон, згідно з яким відретушовані фотографії тепер повинні мати відповідну позначку retouchée. «Фотографії моделей з нереалістичними фігурами призводять до самознищення і поганої самооцінки молодих людей, що може вплинути на їхнє здоров’я», – зазначив міністр охорони здоров’я Франції Марісоль Турен.

Закон, пов’язаний із забороною на наймання занадто худих моделей, до цього прийнятий в Італії, Іспанії та Ізраїлі. Він спрямований на боротьбу з анорексією. В даний час з цією хворобою борються понад 30 тисяч жителів Франції, 90 відсотків з яких складають жінки.

моделі 2

, , переглядів: 1 054

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *