Рівненщина приваблює кінорежисерів [+ВІДЕО]

29.02.2016

           Попри те що Рівненщина не є культурною столицею України,  її краєвиди від того не стають менш привабливими для кіномитців.

 Один з найвідоміших фільмів, окремі сцени якого знімались на Рівненщині є «Поводир» (реж. Олесь Санін, 2013 р.). Кінострічка, яка представляла Україну на  «Оскарі» у 2015 році, розповідає історію про американського хлопчика, сина інженера, що за збігом обставин стає поводирем сліпого кобзаря. Вся історія показана на тлі репресій українських бандуристів у 1932-1933 роках.

Декілька з найгостріших сцен «Поводиря» знімались на території Рівненською області.

Зокрема, сцена таємного зібрання кобзарів була відзнята у славнозвісному Тараканівському форті, що знаходиться на Дубенщині. Цей форт є одним з «Семи чудес Рівненщини».

кадри з фільму “Поводир “

Сцену, у якій кобзарів розстрілюють, знімали у Костопільському районі, на Базальтовому кар’єрі, що славиться своїми стовпами висотою понад 30 метрів.

Деякі сцени також знімались біля Лебединого озера, що розташоване біля села Клевань.

Саме Клевань, а точніше Тунель кохання, є однією з найулюбленіших місцин Рівненщини для кінорежисерів.

Так, у 2014 році японським режисером Акійоші Імазакі було знято романтичну мелодраму «Клевань, тунель кохання».

фото: niklife.com.ua

Прем`єра фільму відбулася 23 листопада 2014 року на Ханойському міжнародному кінофестивалі. Однак прем’єра у Японії відбулась дещо пізніше – 2015 року, на «Українському вечорі» у Токіо.

Також у 2012 році японською компанією FUJIFILM у Тунелі кохання було відзнято рекламу фотоапарата  TheFinePix S4500.

У 2014 році місцевим режисером Віктором Булигою також було знято короткометражний фільм під назвою «Тунель», що згодом був висунутий на участь у фестивалі короткого метру THE NEXT BIG THING-2014.

 

, , , , , , , , , переглядів: 1 849

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *