Рівненська вистава ірландського драматурга

04.03.2016

 «Каліка з острова Інішмаан» – вистава, яку у Рівному люблять вже протягом п’яти років. Керівник Рівненського драматичного театру Володимир Петрів поставив її на основі п’єси всесвітньо відомого ірландського драматурга

 Мартін МакДонах, ірландський драматугр та кінорежисер,  відомий у світі як постановник таких фільмів як «Сім психопатів» та «Залягти на дно у  Брюззі». До того ж, він є лауреатом  Оскару у  номінації «Кращий короткометражний  ігровий фільм» за свій «Шестикутник». Одну з його п’єс –«Каліка з острова Інішмаан»,  ставиться з Рівненському драматичному театрі вже майже п’ять років.

П’єса входить в трилогію, присвячену Аранським островам: Інішманну, Інішмору та Ініширу. Відповідно кожному з них присвячено окремий твір : «Каліка з острова Іншмаан», «Лейтенант з острова Інішмор» та «Привид з острова Інішир». Першою  і найпопулярнішою з трилогії є саме «Каліка з острову Інішмаан».

на фото: епізод з вистави “Каліка з острову Інішмаан”

П’єса оповідає про жителів острова Інішманн, про їх життя та взаємовідносини зі світом та між собою. Головний персонаж – хлопець на ім’я Біллі, який народився калікою. У Біллі є мрія – дізнатись таємницю свого народження та відправитись у Голлівуд.

Мартін МакДонах написав «Каліку з острова Інішманн» у 1996 році, а вже у січні  1997 вона була поставлена Королівським Національним Театром у Лондоні. Згодом вистави була поставлена театрами багатьох європейських країни, в тому числі і рівненським.

Читайте також:

Де знаходиться найвища точка Рівненщини?

    

, , , , переглядів: 1 434

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *