Рівнянам на замітку: кому не можна пірнати в ополонку на Водохреща

18.01.2017

фото ілюстративне

При всіх плюсах водохресного купання, воно має досить значний список протипоказань, особливо якщо ви до цього систематично не гартувалися.

Зокрема, не варто лізти в ополонку людям з гострими і хронічними (в стадії загострення) захворюваннями носоглотки, серцево-судинної системи (вроджені та набуті вади серця, ішемічна хвороба серця, перенесений інфаркт міокарда, гіпертонія), нервової системи (епілепсія, наслідки важких травм черепа, склероз судин головного мозку, неврит).

Протипоказаннями до святкового моржування є також цукровий діабет, тиреотоксикоз, глаукома, кон`юнктивіт, бронхіальна астма і недавно перенесене запалення легенів.

Читайте також: Рівне на старих фотографіях: Водохреще на річці Устя

Природно, не варто лізти в холодну воду, якщо ви страждаєте хворобами сечостатевої системи – нефритом, циститом, запаленням придатків або передміхурової залози. Не піде на користь крижане купання і тим, у кого діагностовано виразкову хвороба шлунка, ентероколіт, холецистит, гепатит.

Крім того, обережними з зимовим купанням варто бути навіть здоровим людям, якщо у них при контакті з холодною водою виникають м`язові судоми, аритмія та інші порушення серцевої діяльності. І, звичайно, категорично не рекомендується водохресне купання під впливом спиртного.

Читайте також: Огляд популярних водойм Рівненщини, де купаються на Водохреща?

Але навіть якщо у вас немає протипоказань, зважившись на занурення в ополонку, варто дотримуватися ряду правил. Перед купанням необхідно розігріти тіло (наприклад, зробити невелику зарядку). Контакт з крижаною водою повинен бути мінімальним – до 30 секунд, не більше, щоб не допустити серйозного переохолодження організму.

Після купання обов`язково розітріться рушником, швидко переодягніться в сухий теплий одяг і випийте гарячого чаю.

За матеріалами dv-gazeta.info.

, , , , переглядів: 1 031

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *